Braşov: Salvamontiştii din Victoria, găsiţi vinovaţi de moartea unui om în Munţii Făgăraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Salvamontiştii din Victoria, găsiţi vinovaţi de moartea unui om în Munţii Făgăraş
Braşov: Salvamontiştii din Victoria, găsiţi vinovaţi de moartea unui om în Munţii Făgăraş

Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani a ajuns la concluzia că operaţiunea de salvare a unui arbitru a fost organizată neprofesionist. Şefii Serviciului Public Judeţean de Salvamont Braşov susţin că, deocamdată, nu pot lua măsuri de sancţionare, întrucât nu au primit nicio sesizare oficială cu privire la tragicul evenimet petrecut în luna august.

CITEŞTE ŞI:
Braşov: Activitatea salvamontiştilor pusă sub semnul întrebării


Salvamontiştii din Victoria au fost acuzaţi de neprofesionalism de către organizatorii concursului Carpathian Adventure, desfăşurat în luna august în Munţii Făgăraşului, după ce unul dintre arbitrii a decedat. Ca urmare a sesizării organizatorilor, Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România (ANSMR) a demarat o anchetă şi a confirmat acuzele aduse de către organizatorii competiţiei.

„Incidentul a avut ca sorginte o tratare superficială, neprofesională a competiţiei în sine, cât şi a operaţiunii de salvare de către persoanele din sistemul Salvamont cu atribuţii de execuţie, şi în special de conducere-coordonare. În ziua concursului nu a fost în teren niciun salvator montan care să asiste şi să asigure concursul“, se precizează în raportul ANSMR.
Mircea Opriş, preşedintele ANSMR, ne-a declarat că nu poate lua însă, măsuri de sancţionare, acestea revenind în sarcina Serviciului Public Judeţean de Salvamont (SPJS) Braşov. „Una dintre probleme a constituit-o şi faptul că organizatorii au anunţat evenimentul doar la Primăria Victoria şi nu şi la Salvamont Braşov, de care aparţine punctul din zonă. Noi putem să le adresăm doar o mustrare“, a explicat Opriş.

Cercetări tardive
De cealaltă parte, reprezentanţii SPJS Braşov susţin că ei nu au primit nicio sesizare în acest sens şi nici răspunsul ANSMR nu le-a parvenit. „Am auzit despre incident, dar organizatorii competiţiei nu ne-au contactat oficial în acest sens şi nu au reclamat nimic. Noi nu contestăm gravitatea faptelor petrecute, dar pentru a aplica unele sancţiuni trebuie să ni se adreseze cu o sesizare şi vom demara cercetările“, a explicat Ciprian Pais, şeful SPJS Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite