Braşov: Foştii edili ai Săcelelui, acuzaţi că au făcut afaceri cu terenuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Foştii edili ai Săcelelui, acuzaţi că au făcut afaceri cu terenuri
Braşov: Foştii edili ai Săcelelui, acuzaţi că au făcut afaceri cu terenuri

Subprefectul Emil Niţă susţine că reprezentanţii fostelor administraţii locale din Săcele au făcut învârteli cu terenurile din localitate şi că astfel, s-a ajuns la emiterea de titluri duble de proprietate.

Acesta a precizat că, din cauza faptului că schiţele pentru parcele au fost modificate de mai multe ori, în prezent, există foarte multe procese pe rol, modificarea parcelării ducând la schimbarea amplasamentului proprietăţilor în rânduri repetate. Niţă nu a vrut însă, să facă publice numele celor vinovaţi de această situaţie, dar a dat de înţeles că vechii primari sunt devină. „S-au făcut sute de porcării cu terenuri în Săcele, dar intentarea de plângeri penale nu reprezintă o soluţie pentru rezolvarea nemulţumirilor localnicilor. Există teren suficient pentru a împroprietări pe toată lumea, dar  trebuie să se ajungă la o înţelegere în privinţa amplasamentului”, a explicat subprefectul.

Vor teren la drum


În cursul acestei săptămâni, reprezentanţii comisiei judeţene de fond funciar şi cei ai administraţiei locale vor avea o întâlnire cu proprietarii de terenuri pentru a ajunge la un consens. Una dintre cele mai controversate parcele se află la marginea drumului spre Tărlungeni şi are 86 de proprietari. Până acum, există 20 de procese pe rol, fiindcă mulţi dintre săcelenii împroprietăriţi în zonă doresc să deţină porţiunile de teren ce au ieşire la şosea. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite