Braşov: Campanie online împotriva „coşmarului social“ CET / SONDAJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Campanie online împotriva „coşmarului social“ CET / SONDAJ
Braşov: Campanie online împotriva „coşmarului social“ CET / SONDAJ

„Există viaţă fără CET“ la Braşov . Acesta este titlul campaniei online lansată de comunitatea de bloggeri din Braşov. Mai mulţi locuitori solicită autorităţilor locale să ia măsuri de urgenţă pentru rezolvarea problemei lipsei apei calde.

Demersul este provocat de faptul că, indiferent dacă sunt  sau nu bun-platnice, CET Braşov nu respectă contractul încheiat cu asociaţiile de proprietar.

Mai în glumă, mai în serios, apa rece livrată pe conductele de apă caldă le-a ajuns braşovenilor la os. Bloggerii braşoveni au dezbătut amplu această situaţie online. Evident, pe principiul „câinii latră, caravana trece“, autorităţile locale au ignorat vocile societăţii civile.

CITEŞTE ŞI

  • Braşov: CET-ul amendat de Protecţia Consumatorului
  • Braşov: CET „încălzeşte” apa cu disponibilizări!
  • Braşov: Guvernul vrea să şteargă 536 de milioane de lei din datoriile CET-urilor
  • Braşov: Primarul le promite braşovenilor apă caldă la robinete
  • Braşov: Apă caldă, când plăteşte vecinul întreţinerea

„La fel ca și mine, ați beneficiat în trecut de serviciile CET. La un moment dat ați vrut mai mult – servicii mai de calitate, la costuri care se justifică, și ați ales să vă debranșați de la CET. încetul cu încetul din ce în ce mai mulți ați descoperit beneficiile de a avea apă caldă și căldură în orice moment al zilei și al anului… zâmbiți, căci știți cum este să faceți o baie caldă, după o zi obositoare de muncă, după care să vă relaxați într-un apartament încălzit! Vă piere zâmbetul, însă, când vă amintiți cât de dificil și costisitor a fost să vă debranșați. Desigur, voi ați scăpat de coșmarul CET și nu puteți decât să vă felicitați pentru acest lucru. Restul de 22.000 de familii, care sunt clienți CET și nu au de la începutul verii apă caldă și, posibil, vor trece iarna aceasta încălzindu-se cu promisiunile dlui. Cuțitei (directorul CET Brașov) rămân în continuare să sufere“, scrie Claudia pe  blogul http://nobine.wordpress.com.

„Printre multele lucruri moştenite de la Ceauşescu şi pe care noi ca naţie nu am reuşit să le perfecţionăm sau să le modernizăm, CET-ul are o situaţie aparte: cei aflaţi acum la cârma oraşului au reuşit să-l pună pe «chituci» vorba poporului. Este o «moară» de bani pentru ei, o sugativă şi o sursă de umilinţă pentru noi. Până aici!“, comentează  şi Ionuţ pe http://ionutu.haipa.ro.


Scrieţi aleşilor!


Ce propun bloggerii? Să „bombardăm“ aleşii locali cu scrisori. Pe scurt: se intră pe viatafaracet.wordpress.com, se informează, se descarcă două scrisori adresate primarului şi consilierilor locali (după preferinţe), se completează scrisorile cu datele personale și se trimit via email pe cele 2 emailuri menţionate (că-i mai simplu) sau via poștă/per pedes la Registratura Primăriei pentru a exprima dezaprobarea personală față de subvenţionarea CET din bugetul local.


Guvernul plimbă banii dintr-un cont într-altul


Executivul a adoptat, în şedinţa de joi, o hotărâre privind repartizarea către bugetele locale a unei sume de peste 75 de milioane de lei destinată operatorilor economici care asigură energia termică pentru populaţie, a informat ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea: „Aceste sume vor fi utilizate în exclusivitate pentru plata obligaţiilor restante pe care aceste CET-uri le au către bugetul de stat, deci acestor obligaţii fiscale, inclusiv accesoriile aferente acestora, pe care CET-urile din ţară le au către bugetul de stat, neachitate la 31 august 2009. Sumele reprezintă exact datoriile care, la rândul lor, trebuie returnate către stat“.

Din totalul sumei, Braşovul a primit 6,5 milioane de lei, bani plimbaţi dintr-un cont într-altul, fără a rezolva problema de fond: CET este, economic vorbind, la faliment, având de plătit către furnizori fonduri de cinci ori mai mari decât are de încasat…

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite