SMURD Braşov a intervenit la peste 600 de situaţii de urgenţă, în doar trei luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii ISU Braşov au prezentat, astăzi, numărul şi rezultatele situaţiilor de urgenţă produse în judeţul Braşov, pe parcursul celor trei luni din anul 2011.

De la începutul anului şi până acum, serviciile profesioniste, voluntare şi private pentru situaţiile de urgenţă din judeţul Braşov au fost alertate la 877 situaţii de urgenţă, totalizând o medie zilnică de 11 acţiuni.

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (S.M.U.R.D.) a însumat un procent de 75 % din totalul acestor intervenţii, şi anume 658 acţiuni (517 cazuri de asistenţă medicală de urgenţă şi prim ajutor, 141 intervenţii la accidente pe căile de transport dintre care 139 accidente rutiere şi două accidente feroviare).

S.M.U.R.D. a asistat, în primele luni ale anului 2011, 719 persoane (665 adulţi şi 54 copii), înregistrând şi un număr de 57 de persoane decedate, din care o persoană la accidente rutiere şi o persoană la accidente feroviare.

Gărzile de intervenţie ale subunităţilor inspectoratului, împreună cu pompierii civili au intervenit în acest an la 219 situaţii de urgenţă. Intervenţiile acestora se împart astfel: 98 incendii, 46 arderi necontrolate de vegetaţie uscată şi deşeuri, 44 acţiuni pentru asistenţa persoanelor, 17 alte situaţii de urgenţă, o intervenţie pentru protecţia mediului, trei salvări de animale şi zece alte tipuri de acţiuni.

Incendii de vegetaţie uscată

Ca în fiecare primăvară, cu toate eforturile inspecţiei de prevenire, arderile necontrolate de vegetaţie uscată au cunoscut o amploare deosebită. Dacă în primele două luni ale anului s-au înregistrat un număr de 4 intervenţii, în luna martie, ISU s-a confruntat cu 42 de intervenţii. Acest fenomen reprezintă o problemă deosebită nu neapărat prin prisma pagubelor pe care le produce, ci prin scăderea capacităţii de intervenţie a inspectoratului şi a serviciilor voluntare, numeroasele  intervenţii consumând din resursele şi aşa limitate avute la dispoziţie, având în vedere problemele financiare cu care se confruntă toate instituţiile bugetare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite