Braşov: Urgenţele din 40 de spitale, rezolvate prin SMURD Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov:  Urgenţele din 40 de spitale, rezolvate prin SMURD Mureş
Braşov: Urgenţele din 40 de spitale, rezolvate prin SMURD Mureş

Primul centru de telemedicină din România a fost inaugurat azi la Târgu Mureş şi va deservi 7 judeţe, printre care şi Braşovul. Camerele de primiri urgenţe au fost conectate prin sisteme audio video, iar cazurile vor fi supervizate de SMURD Mureş.

Telemedicina este un sistem integrat de comunicaţii care permite transmisia în timp real (imediată) a datelor medicale ale pacienţilor către o altă unitate spitalicească, pentru luarea căt mai rapidă a deciziilor care se impun. Prin sistemul inaugurat astăzi au fost conectate 40 de unităţi sanitare din şapte judeţe. Sistemul permite medicilor care au nevoie să ceară ajutor colegilor din unitatea de coordonare – Unitatea Primiri Urgenţe a SMURD Mureş, în situaţii critice, iar astfel pacienţii beneficiază de servicii medicale de calitate sporită.

Sistem de 820.000 de euro

Se pot realiza şi seminarii în sistem de teleconferinţă, deci are şi rol educaţional”, a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat. Sistemul a costat în final 820.000 euro, fără TVA, contractele fiind atribuite Bull România şi Avitech pentru sistemele de conferinţă audio video şi firmei Info World pentru sistemul de transmisii date. Ministrul Sănătăţii a declarat că proiectul ar putea fi extins la nivelul întregii ţări. “Am venit să inaugurăm încă o componentă a celui mai modern sistem de urgenţă din România”, a declarat ministrul Ion Bazac.

Mai multe amănunte despre cum funcţionează sistemul, aici

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite