Braşov: Tribunalul Braşov dă câştig SIF Transilvania contra Galatex

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Tribunalul Braşov dă câştig SIF Transilvania contra Galatex
Braşov: Tribunalul Braşov dă câştig SIF Transilvania contra Galatex

SIF Transilvania a câştigat un proces privind anularea hotărârilor adoptate în cadrul adunării generale din luna aprilie, cu firma Galatex din Galaţi, care se presupune că aparţine omului de afaceri Cătălin Chelu.

Tribunalul Braşov a admis, la 22 iunie, excepţia invocată de SIF Transilvania privind netimbrarea acţiunii formulate de Galatex, şi în consecinţă acţiunea acesteia privind anularea hotărârilor adunării generale din aprilie a fost anulată ca netimbrată, se arată într-un comunicat al SIF Transilvania transmis, marţi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Galatex poate face recurs în termen de 15 zile de la comunicarea sentinţei.

Mai mulţi acţionari ai SIF Transilvania, firme controlate de omul de afaceri Cătălin Chelu, au cerut în instanţă nulitatea absolută a hotărârilor adunării generale a acţionarilor din 25 aprilie, când au fost limitate drepturile de vot ale mai multor acţionari.

SIF Transilvania a limitat, la adunarea generală din 25 aprilie, la 1% drepturile de vot ale acţionarilor care acţionau în mod concertat, respectiv cu firma Cocor (COCR) şi Cătălin Chelu, după ce alte trei SIF-uri au luat decizii similare.

La adunarea din aprilie, potrivit Mediafax, acţionarii societăţii i-au reconfirmat în funcţie pe cinci dintre vechii membrii ai Consiliului de Administraţie (CA), printre care şi directorul general, Mihai Fercală, l-au ales administrator pe directorul general adjunct, Floriean Firu, şi o persoană din partea lui Chelu.

Totodată, s-au aprobat acordarea de dividende în valoare cumulată de 32,7 milioane lei, din profitul de anul trecut de 94,6 milioane lei, şi bugetul de venituri şi cheltuieli.

Acţiunile SIF Transilvania au încheiat şedinţa BVB de marţi în scădere cu 0,95%, la 0,415 lei. La această cotaţie, societatea are o capitalizare de 453,2 milioane lei.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite