Braşov: Primul eşec pentru SCM Rom Cri la memorialul „Ioan Vlădescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Primul eşec pentru SCM Rom Cri la memorialul „Ioan Vlădescu“
Braşov: Primul eşec pentru SCM Rom Cri la memorialul „Ioan Vlădescu“

Gruparea de handbal masculin SCM HC Rom Cri Braşov a debutat cu o înfrângere la turneul organizat în memoria fostului mare tehnician braşovean, Ioan Vlădescu. Băieţii lui Liviu Paraschiv au fost învinşi cu 25-34 (13-16) de Ştiinţa Bacău.

Braşovenii au fost conduşi încă din debutul întâlnirii cu 0-4, dar au revenit spectaculos şi au trecut la conducere în minutul 13 (6-5). Moldovenii şi-au intrat în ritm şi au speculat la maximum erorile din defensiva grupării de la poalele Tâmpei. Băcăuanii au preluat conducerea în minutul 19 şi au rămas în avantaj până la finalul confruntării. Lipsa de experienţă a băieţilor lui Liviu Paraschiv şi-a spus cuvântul. Chiar dacă au avut un mare plus la capitolul determinare şi au dominat jocul în anumite momente ale întâlnirii, braşovenii au fost învinşi de un adversar care va reprezenta România în cupele europene în sezonul viitor.

„Meciul de astăzi ne-a arătat care este valoarea noastră în momentul de faţă. Am la dispoziţie băieţi tineri, lipsiţi de experienţă, care au fost taxaţi la fiecare greşeală de adversari. Am ratat mult şi am făcut unele greşeli atât în apărare, cât şi în atac. Am făcut şi lucruri bune şi am pus presiune pe adversar în anumite momente ale întâlnirii. Ne vom bate cu Dinamo şi cu Suceava şi sperăm să obţinem măcar o victorie la acest turneu“, a declarat la final tehnicianul celor de la Rom Cri, Liviu Paraschiv.

În tabăra gazdelor s-au remarcat: Alex Farcaş - 5g, Răzvan Farcaş şi Rău, câte 4 goluri, Jeler - 3g, Bursuc, Băluţ şi Boşneac, câte două reuşite.

Petre Cozma, prezent în tribune

La partida de astăzi, dintre SCM HC Rom Cri Braşov şi Ştiinţa Bacău a asistat şi tatăl lui Marian Cozma, handbalistul ucis pe 8 februarie în Ungaria. Deşi au trecut mai bine de şase luni de la tragicul eveniment, rănile nu s-au cicatrizat în sufletul lui Petre Cozma. Un munte de om poartă în sine o durere incomensurabilă şi nu se reţine să plângă ca un copil atunci când vine vorba de Marian Cozma. Vizibil afectat de crima produsă la începutul lunii februarie, tatăl lui „Păsărilă“ i-ar omorî cu mâna lui pe criminali, dar este conştient că nu-şi poate face dreptate singur şi speră acum ca rromi care i-au curmat viaţa lui Marian să primească cea mai aspră pedeapsă.

image

 „Nu este normal ca ei să fie în libertate, iar copilul meu să fie ţărână deja. Dacă aş sta faţă în faţă cu asasinul lui Marian, probabil că aş face o nebunie. Băiatul meu a fost foarte iubit în Ungaria, iar el va rămâne mereu în sufletul poporului maghiar. Ar trebui ca măcar la suferinţă românii şi maghiarii să dea dovadă de solidaritate. Un astfel de moment poate uni două popoare“, a precizat Cozma senior. Petre Cozma a asistat miercuri seară, în tribunele stadionului „Ferenc Puskas“, la întâlnirea dintre naţionalele de fotbal ale României şi Ungariei. „Seara de miercuri a fost cea mai tristă din viaţa mea, după cea de pe 8 februarie. De apreciat iniţiativa celor două federaţii şi mă bucur că nu au existat incidente la această confruntare“, a punctat Petre Cozma (foto).  

Pe 31 octombrie anul acesta, naţionalele de handbal masculin ale României şi Ungariei vor susţine o partidă amicală la Veszprem, în memoria lui Marian Cozma. În deschiderea acelui meci, SCM HC Rom Cri Braşov şi Veszprem se vor duela într-un test de verificare. „Voi participa la aceste meciuri. Îmi face plăcere să iau parte la partidele copiilor mei de la Veszprem“, a conchis Petre Cozma.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite