Braşov: Ştergerea datoriilor Roman S.A., la control

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Ştergerea datoriilor Roman S.A., la control
Braşov: Ştergerea datoriilor Roman S.A., la control

Direcţia de Investigare a Fraudelor (DIF) din cadrul Inspectoratului General de Poliţie a început verificarea modului în care au fost şterse datoriile de circa 3.000 miliarde lei vechi ale societăţii Roman SA Braşov, înainte de privatizare, în 2004.

DIF a solicitat Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Braşov să comunice „numele funcţionarilor care au dispus şi efectuat scăderea din evidenţa de plătitor a obligaţiilor în sumă de 2.985.773.646.695 lei vechi datorate bugetului consolidat al statului de către SC Roman SA Braşov, restante la data de 23.02.2004, inclusiv debitele lunii februarie“, ca urmare a unei ordonanţe emise în luna iulie de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul penal nr.815/ P/2009.

Fişe de post verificate

"Pentru stabilirea imprejurărilor în care s-a dispus scăderea din evidenţa de plătitor a obligaţiilor SC.Roman SA Braşov datorate bugetului de stat, vă rugăm să ne puneţi la dispoziţie, în conformitate cu prevederile art. 96, 97, CPP, copiile certificate ale fişelor de post pentru funcţionarii mai sus arătaţi, precum şi ale tuturor documentelor şi înscrisurilor existente la DGFP ce privesc aplicarea dispoziţiilor OUG.nr 115/ 2003, inclusiv actele privind autorizarea/neautorizarea Consiliului Concurenţei", se mai precizează în adresa DIF.

"S-a respectat legea"

Directorul coordonator al DGFP Braşov, Ion Popescu că cei trei funcţionari nu au făcut decât să respecte prevederile OUG 115/2003 care dispunea ştergerea datoriilor istorice ale unei societăţi în vederea privatizării acesteia.
"Se face o verificare, poate a depus cineva vreo contestaţie. Nu ştiu motivul. Angajaţii noştri nu au făcut decât să respecte o ordonanţă a Guvernului aflată în vigoare. Ei nu au făcut decât să respecte legile ţării. Nici vorbă să fie vreo ilegalitate. Nu e nimeni vinovat. Dacă vine o ordonanţă să dispună ca datoriile la Roman să fie şterse, Ministerul de Finanţe nu poate decât să ducă la îndeplinire acea ordonanţă. Iar Ordonanţa 115/2003 prevedea să se şteargă datoriile societăţii în vederea privatizării", a spus Popescu.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite