Braşov: Ruşii ne învaţă obiceiurile lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Ruşii ne învaţă obiceiurile lor
Braşov: Ruşii ne învaţă obiceiurile lor

Agenţia Internaţională pentru Proiecte în Cultură, Educaţie şi Sport, din Federaţia Rusă prezentă, astăzi, la Braşov Festivalul „Vara Teatrală”.

Evenimentul va avea loc de la ora 16.00, la Centrul Cultural Reduta. Scopul acestuia este renaşterea culturii familiei în întreaga lume şi îmbunătăţirea relaţiilor dintre cetăţenii români şi cei ruşi. Evenimentul face parte dintr-un proiect cultural mai amplu, în acest an desfăşurându-se cea de-a II-a ediţie a Festivalului Internaţional de Vară al Creaţiei Familiale.

Arta rusească
Prezenţi în oraşul de la poalele Tâmpei, ruşii vor încerca să aducă în faţa braşovenilor, frânturi din ceea ce înseamnă arta populară şi meşteşugurile tradiţionale din viaţa lor. Aceştia vor dezvălui şi din secretele tehnicilor de creaţie, şi totodată vor prezenta particularităţile vieţilor lor de familie. La Braşov au sosit cinci colective de la Teatrul „Dimitri Dunaev” din Moscova, cel mai bun teatru din Moscova, format din familii teatrale (copii, părinţi şi bunici).

Schimb intercultural
„Festivalul Internaţional de Vară al Creaţiei Familiale 2009” se doreşte a fi un schimb intercultural. În viitor, se doreşte ca familiile române să mergă în Rusia pentru a prezenta obiceiurile de pe plaiurile autohtone.  Evenimentul se adresează în primul rând familiei, dar şi tinerilor. În plus, are menirea de a-i deconecta pe aceştia de la preocupările de zi cu zi şi de a promova o educaţie sănătoasă pentru tânăra generaţie.
De la Braşov, colectivele ruseşti vor pleca la Bucureşti şi la Constanţa. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite