Braşov: Gheorghe Tadici: „Strategia Rulmentului a fost falimentară“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Gheorghe Tadici: „Strategia Rulmentului a fost falimentară“
Braşov: Gheorghe Tadici: „Strategia Rulmentului a fost falimentară“

Fostul antrenor al echipei naţionale de handbal feminin şi al formaţiei Oltchim Râmnicu Vâlcea, tehnicianul Zalăului, Gheorghe Tadici, a făcut referire la situaţia prin care trece gruparea de la poalele Tâmpei. Vedeţi AICI ce a declarat Herbert Muller la finalul meciului Citiţi AICI cronica partidei Rulmentul - HC Zalău

În etapa a VI-a a Ligii Naţionale de handbal feminin, HC Zalău a învins, la Braşov, pe Rulmentul, cu 31-26 (14-11), la capătul unei partide dominate cu autoritate de formaţia pregătită de Gheorghe Tadici.

Acesta a explicat care sunt principalele motive care au dus la colapsul unei formaţii de tradiţie în handbalul autohton, Rulmentul Braşov.

Din păcate, nu s-a investit în mod inteligent şi productiv la Rulmentul Braşov. S-au băgat prea mulţi bani şi s-au adus jucătoare cu sute de mii de euro, handbaliste care nu au fost profesioniste în totalitate, sportive care au jucat cu gândul numai la partea financiară. Patronul Teodor Florescu nu are mare vină, el a avut în jurul lui oameni care nu au dorit binele echipei şi l-au sfătuit prost.

Decăderea Rulmentului a început din vara lui 2008, când s-au aruncat mulţi bani pe jucătoare care nu au demonstrat nimic. Chiar dacă s-au cheltuit sume imense pentru nivelul handbalului nostru, performanţele au întârziat să apară, astfel că Rulmentul a ratat calificarea în Liga Campionilor şi a terminat tot pe locul doi în campionat“, a precizat Gheorghe Tadici.

Vine Mariana Târcă?

Fostul antrenor al Oltchimului crede că situaţia de la CS Rulmentul este departe de a fi rezolvată, fiind convins că Mariana Tarcă va prelua în cel mai scurt timp banca tehnică a „rulmentistelor“.

Şi aşa aveam un campionat foarte slab, dar măcar exista o competiţie între Oltchim şi Rulmentul. Acum, Liga Naţională a ajuns la un nivel mediocru, întrucât Oltchim nu mai are rival în campionat. Aşa se întâmplă când o echipă din campionat are bugetul cât toate celelalte formaţii din Liga Naţională. Vine un moment inevitabil, în care, un singur finanţator nu mai poate face faţă.

În plus, fetele de la Rulmentul au fost, astăzi, nepregătite fizic, abia mai stăteau în picioare. Cei care vor mai rămâne aici vor aborda o altă strategie şi vor încerca să reconstruiască echipa. În contextul în care situaţia financiară se va stabiliza, iar la Braşov vor mai rămâne jucătoare din actualul lot, Rulmentul s-ar putea clasa pe locurile 3-6. Sunt sigur că, în maximum două luni, Mariana Târcă va prelua conducerea tehnică a echipei“, a conchis Tadici.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite