Braşov: Herbert Muller: „Meciul cu Baia Mare ar putea fi ultimul pentru Rulmentul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rulmentul Braşov va întâlni sâmbătă, de la ora 17.00, în Sala Sporturilor „D.P. Colibaşi“, pe HCM Ştiinţa Baia Mare. Partida contează pentru prima manşă a turului III din Cupa EHF, urmând să fie transmisă, în format livetext, de site-ul www.adevarul.ro.

Măcinată de mari probleme financiare, cu jucătoare neplătite de aproape un an (o introducere devenită banală, dar dureros de realistă), gruparea de handbal feminin Rulmentul Braşov va susţine mâine, cel mai probabil, ultima partidă în actuala formulă, urmând să aibă loc o restructurare majoră atât la nivelul staff-ului tehnic, dar mai ales din punct de vedere administrativ.

Susţinerea Consiliului Local?

Cu toate acestea, primarul George Scripcaru şi-a anunţat intenţia de a susţine gruparea de handbal, chiar în ceasul al 12-lea, dar a pus şi anumite condiţii. „Nu exclud varianta de a ne implica mai mult la echipă, însă doar dacă unele pretenţii vor scădea. Au fost aduse jucătoare ce primeau 10.000 de euro pe lună, dar cred că putem evolua şi cu sportive care să accepte salarii de 500 de euro“, a precizat George Scripcaru. Dacă formaţia braşoveană va fi preluată de Consiliul Local, cel mai probabil, Mariana Târcă va reveni la conducerea tehnică, iar Sorin Târcă va ocupa o funcţie administrativă. Însă, această schimbare se va produce numai în cazul în care echipa va fi declarată falimentară, iar Teodor Florescu va fi înlăturat.

Procedură complexă

Însă, extrem de interesat este ceea ce se va întâmpla cu echipa de la 1 noiembrie. Chiar dacă va fi declarată falimentară, procedura de formare a unei noi societăţi este complexă şi de durată, astfel că nu se va putea forma o nouă echipă chiar peste noapte. Mai mult, actuala societate, încă patronată de Urban S.A., are datorii de miliarde la stat şi pare foarte greu de crezut că Primăria va achita aceste sume astronomice.

Trebuie să fim realişti. Dacă atunci când era şi Barbosa la echipă eram favoriţi la calificare, acum nu se mai poate vorbi despre acest lucru. Din păcate, în acest moment, Baia Mare are prima şansă la calificare. Noi chiar nu mai suntem favoriţi în faţa nimănui. Cred că suntem echipa cu cele mai puţine jucătoare. E o situaţie disperată şi chiar nu mai avem niciun fel de siguranţă pentru ziua de mâine.

Nu ştiu ce va fi, dar suntem într-adevăr în mare pericol de a nu mai putea juca, pentru că de pe 1 noiembrie Cristina Niculae, Ionica Munteanu şi Aneta Barcan devin libere de contract, pentru că expiră termenul acela de zece zile pentru care ele au mai semnat un contract. Până acum nu s-a schimbat nimic, astfel că suntem disperaţi cu toţii. Nu putem decât să sperăm că în ultima clipă se va rezolva ceva
“, a declarat Herbert Muller.


Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite