Rromii din Gârcini au fost treziţi cu noaptea-n cap de poliţişti UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rromii au fost treziţi din somn de mascaţi Foto. Poliţia Braşov
Rromii au fost treziţi din somn de mascaţi Foto. Poliţia Braşov

Dis de dimineaţă, la ora 06.00, rromii s-au trezit cu mascaţii la poartă. În urma lor, zeci de poliţişti şi jandarmi, însoţiţi de comisari de la Garda Financiară şi angajaţi ai Electrica, i-au căutat pe cei care sustrăgeau ilegal curent electric, lemne sau erau certaţi cu legea.

brasov

Update ora 15.31 În urma controalelor de azi, oamenii legii au găsit în trei gospodării 8,2 metri cubi de lemn de foc. Lemnele au fost confiscate de poliţişti şi predate în custodie ocolului silvic local, iar proprietarii au fost amendaţi.

„În timpul acţiunii s-au aplicat 25 sancţiuni contravenţionale,în valoare totală de 14.000 de lei, la Legea 171/2010, Legea 61/1991 şi Legea Circulaţiei, au fost legitimate 235 persoane, controlate 42 autovehicule şi 8 societăţi şi cu profil exploatare lemn. Poliţiştii au identificat 3 localnici, suspecţi de comiterea unor fapte de tâlhărie, pe raza municipiului Braşov, care au fost conduşi la sediul poliţiei şi predaţi colegilor de la Biroul de Investigaţii Criminale Braşov, pentru documentarea întregii lor activităţi infracţionale", a  spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, comisarul şef Liviu Naghi.

„Azi desfăşurăm a acţiune în cartierul Gârcini, municipul Săcele. La acţiune participă 50 de poliţişti, 100 de jandarmi, 8 comisari de la Garda Financiară, precum şi angajaţi de la Electrica, de la ITM, precum şi de la alte structuri judeţene. În principiu verificăm legalitatea racordării la reţeaua de curent electric, provenienţa materialului lemnos din gospodăriile din acest cartier, de asemenea legalitatea actelor de comerţ precum şi legalitatea activităţilor desfăşurate în societăţile de profil care exploatează material lemnos. Rezultatele acestor acţiuni vor fi făcute publice în cursul zilei de azi", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, comisarul şef Liviu Naghi.


În doar câteva ore, nu puţini au fost cei care au fost prinşi în ilegalitate. Unul dintre cei prinşi cu lemnele furate în curtea casei nu şi-a recunoscut vina nici în ruptul capului, deşi nu le-a putut prezenta poliţiştilor niciun document de provenienţă pentru materialul lemnos. „Eu nu am furat nimic. M-a chemat pădurarul şi el mi le-a dat. Păi dacă mi le-a dat gratis, cum era să nu le iau? Nu sunt vinovat cu nimic", a spus localnicul.

brasov
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite