Roşia Montană, protejată de la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia „Braşovul Verde", Centrul de Voluntariat şi Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu" prezintă, duminică, filmul „Alethea-Amintiri din viitorul Roşiei Montane".

Evenimentul organizat în sala mare de lectură, din sediul central al Bibliotecii Judeţeane este cel de-al doilea din seria acţiunilor dedicate luptei pentru Roşia Montană. Prima ediţie a avut loc la Braşov în 6 februarie, când s-au sărbătorit 1880 de ani de la prima atesatare documentară a Roşiei Montane.

Documentarul „Alethea-Amintiri din viitorul Roşiei Montane", realizat de Petra Holzer şi Ethem Ozguven, prezintă situaţia localităţii miniere Bergama, din Turcia, unde compania australiano-canadiană Eurogold a început exploatarea aurului cu cianură, oamenii au fost daţi afară din case, solul a fost otrăvit, iar autorităţile au capitulat -o realitate care seamănă cu cea de la Roşia Montană.

Filmul va fi urmat de o dezbatere pe tema importanţei conservării patrimoniului cultural al Roşiei Montane şi o analiză a pericolului reprezentat de mineritul cu cianuri.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite