Romii se şcolesc între ei, la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte mediatori sociali de etnie romă vor integra pe piaţa muncii un număr de 120 de femei, de aceeaşi etnie, inactive profesional.

Agenţia Metropolitană Braşov şi alţi şapte parteneri din două regiuni ale ţării au trecut la implementarea proiectul „Barrabarripen - un model inter-regional de incluziune destinat femeilor rome", cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.

Până acum au fost selectaţi şapte viitori mediatori sociali de etnie romă, iar timp de două luni, aceştia au învăţat cum să-şi valorifice competenţele şi abilităţile pentru a integra pe piaţa muncii 120 de femei rome inactive profesional.

Următoarea etapă a proiectului vizează acreditarea unui curs de formare de mediator social conform standardelor Consiliului Naţional de Formarea Profesională a Adulţilor.

Pe de altă parte, viitoarele cursante trebuie să aibă vârste cuprinse între 18 şi 46 de ani, să nu aibă o calificare de bază sau să deţină o calificare care nu este solicitată pe piaţa muncii. Femeile rome vor urma nişte cursuri de calificare, la finalizarea cărora vor putea face practică în cadrul unor firme din judeţul Braşov.

Centru de incluziune socială, la Săcele

Totodată, în cadrul acestui proiect va fi înfiinţat un centru de incluziune socială la Săcele. Scopul centrului va fi: consilierea şi sprijinul pentru realizarea de planuri individualizate pentru femeile rome, identificarea unor soluţii, împreună cu autorităţile, pentru dificultăţile cu care se confruntă femeile din etnia romă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite