Romii fac legea în Augustin şi Apaţa din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii braşoveni au avut de furcă, zilele acestea, cu mai multe persoane de etnie romă din judeţ. Specializaţi în furtul de curent electric şi în conflicte de stradă, romii care locuiesc în localităţile şi comunele din Braşov, continuă să facă legea în zonele în care locuiesc.

Odată cu lăsarea serii şi spiritele din Augustin se încing. Marţi seara, în jurul orei 23.00, poliţiştii au fost nevoiţi să intervină în cazului unui conflict familial pe strada Hora. Scandalul a pornit după ce două familii de romi au consumat o cantitate însemnată de alcool şi au început să se certe. Cearta a degenerat rapid într-o bătaie în toată regula, în urma căreia fiecare a încercat „să-şi facă dreptate".

Combatanţii nu s-au potolit decât la sosirea poliţiştilor. Cinci persoane au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgenţă Braşov. Dintre aceastea, două victime au suferit răni mai grave, motiv pentru care sunt internate şi astăzi în spital. Deocamdată, nicio persoană implicată în acest scandal nu a depus plângere cu privire la agresare fizică.

Dosare penale

Cei care au stârnit conflictul din comuna August sunt doi localnici, de etnie romă, de 29, respectiv 40 de ani, din ambele familii implicate în ceartă. „Suspecţii au fost prezentaţi magistraţilor de la Rupea, fiind cercetaţi pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice" ne-a declarat Liviu Naghi, purtător de cuvânt al Poliţiei Braşov.

Furt de curent, la ordinea zilei

Nici în Apaţa romii nu sunt mai cuminţi. Pentru depistarea celor care încalcă legea, 35 de poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov, împreună cu opt jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi au desfăşurat, miercuri seara, o acţiune pe raza comunei Apaţa, pentru a-i depista pe romii care nu respectă niciun fel de legi. În timpul raziei au fost legitimate 98 de persoane şi controlate 22 de autovehicule. În total, poliţiştii au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale în valoare de 8.916 lei.

Fenomen prea bine cunoscut de poliţişti, furtul de curent a fost la ordinea zilei, în localitatea Apaţa. Nici mai mult, nici mai puţin de 20 de persoane, de etnie romă, au fost prinse de agenţii de poliţie că beneficiau de curent electric în mod ilegal, folosind instalații improvizate. Toţi aceşti hoţi de curent s-au ales cu dosare penale şi sunt cercetaţi în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de sustragere de energie electrică.

Poliţiştii intenţionează să se întoarcă în Apaţa deoarece este bine ştiut că romii nu renunţă la obiceiurile lor şi de fiecare dată după ce pleacă oamenii legii îşi reiau furtişagurile.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite