Romii din Arini, negociaţi de prefecţii din Covasna şi Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul de Covasna, Gyorgy Ervin, susţine că a reluat discuţiile cu omologul său din Braşov despre situaţia sutelor de romi braşoveni care, de mai mulţi ani, locuiesc ilegal în comuna covăsneană Belin, satul Arini.

Prefectul judeţului Covasna, Gyorgy Ervin, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că a avut, recent, o întâlnire de lucru cu omologul său din Braşov, Ion Gonţea, şi au discutat, printre altele, despre situaţia romilor din Braşov care, de mai mulţi ani, ocupă în mod abuziv terenuri publice şi private în comuna covăsneană Belin, construind zeci de case în mod ilegal.

Prefectul Gyorgy Ervin a subliniat că intenţia părţilor este ca această problemă să fie rezolvată în acest an. „Un număr de 400 de persoane au primit deja buletine de Braşov", susţine prefectul de Covasna, care a declarat, în urmă cu câţiva ani, că nu va accepta în niciun caz oficializarea acestora în Covasna, pentru că se schimbă balanţa etnică.

În ultimul deceniu, peste o sută de familii de romi  au ridicat case, fără autorizaţie, pe teritoriul judeţului Covasna, în comuna Belin, ocupând în mod abuziv terenuri publice şi private. Autorităţile covăsnene caută de mai mulţi ani o soluţie pentru a rezolva problema acestei colonii de romi, una dintre acestea fiind chiar schimbarea hotarului celor două judeţe, numai să scape de romi. În acest caz, liderii locali ai UDMR nu au comentat nicicum intoleranţa faţă de o altă minoritate etnică.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite