Marcel Butuza, locul 3 la clasa Producţie în Rally-raidul Tunisiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marcel Butuza a terminat pe locul 3 la clasa Producţie în Rally-raidul Tunisiei şi pe 9 la „general“, în urma lui Mani Gyenes. Piloţii români au fost incomodaţi de furtunile de nisip şi s-au confruntat şi cu probleme tehnice. Gyenes a fost nevoit să schimbe motorul.

Reveniţi în competiţie după o pauză de peste şase luni, oamenii de la Vectra Racing Braşov au terminat cu bine Rally-raidul Tunisiei, contând ca a doua etapă în Campionatul Mondial. Cu bine în sensul că niciunul dintre ei nu a suferit accidente grave. Altfel, ei au avut ceva probleme tehnice.

Ziua de miercuri, 5 mai, a fost una ghinionistă pentru Mani Gyenes, primul român care are în palmares o victorie de etapă în CM - în octombrie trecut, s-a impus în raliul-raid al Marocului. Lider la clasa Producţie, sătmăreanul a fost trădat de cutia de viteze, fiind nevoit să parcurgă peste 80 de kilometri, în deşert, în treapta a doua. Mani a fost nevoit să schimbe motocicleta, fiind trecut la clasa SuperProducţie. El a luat-o practic de la zero, cu decalaj de timp faţă de ceilalţi.

Puţin dezamăgit, dar bucuros că el şi ai săi colegi sunt teferi, Gyenes a tras concluziile după această participare: „Raliul Tunisiei a fost o experienţă bună pentru că nu am mai concurat niciodată aici. Sunt nevoit să mă mulţumesc cu locul 8 la general şi cu 4 la SuperProducţie. Asta este".

În condiţiile în care Gyenes a continuat cursa în scopul de a se antrena pentru viitoarea ediţie a Dakarului, pe podium la Producţie a urcat Marcel Butuza (locul 3). Animatorul competiţiilor de rally-raid din Braşov a terminat pe 9 la „general", în urma lui Mani.

„Mă bucur că nu ne-am accidentat. Etapa a şasea a fost cea mai dificilă. Am mers foarte mulţi kilometri în furtună şi a trebuit să traversăm dune în condiţii extrem de grele în ceea ce priveşte vizibilitatea", a declarat Butuza. Aflat la prima competiţie după intervenţia chirurgicală suferită la piciorul stâng, acum o lună, Alex Gârbacea a terminat pe 11 la „general" şi pe 5 la categoria Producţie. În continuare, piloţii Vectra Racing îşi propun să participe la raliurile-raid ale Sardiniei şi Faraonilor.

Clasament general

1. Chaleco Lopez Aprilia 450
2. Marc Coma KTM 690 Rally
3. Jakub Przygonski KTM 690 Rally
............................................................
8. Mani Gyenes KTM 690 Rally
9. Marcel Butuza KTM 690 Rally
............................................................
11. Alex Gârbacea KTM 690 Rally

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite