Braşov: Primul festival „Fringe” din România, la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Watumi Festival &Fringe” se va desfăşura în perioada 22-26 iulie. O serie de artişti din mai multe colţuri ale lumii se vor întâlni în oraşul de la poalele Tâmpei pentru a promova arta în toate formele ei.

Timp de patru zile, Braşovul va fi în sărbătoare. Artişti din România, Franţa, Anglia, Coreea, Belgia, Germania, Japonia, Turcia îşi vor muta atelierele de lucru pe străzile oraşului. Artiştii plastici, actorii, muzicienii, acrobaţii, fotografii, comedianţii, mimii şi dansatorii îi vor încânta pe braşoveni.  „Ne vom instiga unii pe alţii la creativitate. La libertatea de a cunoaşte, a gândi, a simţi şi de a ne exprima”, spun organizatorii.

Conceptul de „Fringe” s-a născut în Edinburgh

„Fringe” este un concept nou în România, dar celebru în Occident. Cei care i-au dat viaţă au fost opt trupe de actori, care în 1947 au dat un spectacol, fără a fi invitate, la primul Festival Internaţional din Edinburgh. Succesul a fost atât de mare, încât artiştii au reuşit să revoluţioneze  ideea de festival de artă. Drept urmare, artiştii liber profesionişti s-au putut adresa publicului într-un spectacol de mai mare amploare. „Astăzi, noţiunea de Fringe este asociată cu liberalizarea artei, cu coborarea sa din turnul de fildeş către publicul larg. Spaţiul Fringe este deschis tuturor formelor de expresie artistică şi intermediază o comunicare vie între  artişti şi public”, mai spun organizatorii.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite