Roman SA Braşov îşi va majora capitalul social cu 20,9 milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roman Braşov (ROVA) îşi va majora capitalul social cu 20,9 milioane lei, la 329,4 milioane lei, prin aportul în numerar al acţionarului majoritar al producătorului auto, asociaţia Pro Roman din Braşov, controlată de omul de afaceri Ioan Neculaie.

Operaţiunea, care face parte din programul de restructurare a firmei Roman încheiat între Pro Roman şi Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), va presupune emiterea a 8,39 milioane de acţiuni noi cu valoarea nominală de 2,5 lei, potrivit unui comunicat al producătorului de camioane remis, joi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Un număr de 744.100 de acţiuni vor fi oferite spre subscriere celorlalţi acţionari.Potrivit datelor BVB, Roman Braşov are un capital social de 308,52 milioane de lei, împărţit în 123,4 milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de 2,5 lei.Pro Roman a preluat pachetul majoritar la uzina din Braşov în 2004, ulterior ajungând la o deţinere de 91,86% din acţiuni. AVAS are o participaţie de 2,92%.

Cel mai recent transfer cu acţiunile Roman a fost realizat la 19 iulie, la un preţ în stagnare, de 0,45 lei pe unitate. Capitalizarea companiei este de 55,53 milioane de lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite