Robert Coman vrea să calce pe urmele lui Roger Federer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Robert a debutat în sportul alb la numai zece ani. „La început, totul era ca o joacă, dar în timp am luat lucrurile în serios şi am transformat acest hobby în meserie", îşi aminteşte sportivul.

Născut în Braşov, Robert Coman s-a mutat în Constanţa la 14 ani, iar din acel moment, a început să participe, treptat, la tot mai multe turnee. „Cam pe la 15 ani am plecat la un turneu în Africa, mai exact în Gabon. Pentru mine a fost un moment unic, întrucât am avut posibilitatea să cunosc o cultură cu totul deosebită. Am stat acolo aproape o săptămână şi am avut parte de o experienţă specială", povesteşte Coman.

Se autofinanţează

Din păcate, Robert Coman nu are niciun sponsor.  „Aproximativ 8-9 luni pe an particip la competiţii. Un turneu în străinătate mă costă circa 1000 de euro, iar financiar sunt nevoit să mă descurc singur. În momentul de faţă nu pot să spun că ies în câştig la finalul anului, întrucât costurile sunt la fel de ridicate ca şi premiile. Sper ca în următorii ani să ajung să scot profit din tenis şi sunt convins că dacă voi munci la fel acest lucru se va întâmpla. Deocamdată, la finalul unui sezon competiţional rămân doar cu plăcerea de a fi practicat sportul pe care-l îndrăgesc enorm", a menţionat Robert Coman.

Impresionat de Federer

Idolul tenismenului braşovean este jucătorul elveţian Roger Federer. „Este cel mai valoros tenismen din toate timpurile. Este cel mai complet jucător, fiind un model de profesionalism pentru orice tânăr debutant în tenis. Anul acesta am fost impresionat de jocul italiencei Schiavone, care a realizat surpriza la Rolan Garros, prin câştigarea turneului. Schiavone a arătat că tenisul nu este matematică, iar dacă eşti serios şi munceşti mult poţi atinge marea performanţă", a încheiat Robert Coman.

 Întrebări şi răspunsuri

Ce obiective ai în viitorul apropiat?

Îmi primul rând îmi propun să avansez printre primii 100 jucători ai lumii. De doi ani sunt la seniori şi sper să câştig cât mai multe jocuri pentru a ajunge în top 100 ATP. Îmi doresc să ating acest prag în următorii trei ani.

Care sunt cele mai frumoase momente ale carierei?

O amintire plăcută ar fi câştigarea titlului naţional de juniori când aveam 18 ani. Totodată, am trăit o mare bucurie când am ajuns în semifinalele turneului de futures din 2008, la juniori.

PROFIL

Născut. 2 noiembrie 1990, Braşov.

Studii. Liceul „Emil Racoviţă", Bucureşti.

Familie. Părinţi.   

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite