Braşov: Regimul comunist a reînviat la Râşnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Regimul comunist a reînviat la Râşnov
Braşov: Regimul comunist a reînviat la Râşnov

Cum anul acesta se împlinesc 20 de ani de la căderea regimului totalitar, edilii râşnoveni s-au gândit la o metodă originală de a marca acest moment, organizând o petrecere în stilul vremurilor de dinainte de 1989. Turiştii au fost întâmpinaţi cu sandvişuri cu untură, sirop cu apă şi muzică patriotică.

Pentru o noapte, un colţişor din oraşul Râşnov a revenit în timp, acum mai bine de două decenii, în era comunismului. Edilii au recreat întocmai atmosfera de dinainte de 1989, prin organizarea unei petreceri în stil comunist. Ca totul să pară cât mai real, locul ales a fost o hală o fostei Fabrici de Scule, care a fost „conservată” întocmai ca în acele vremuri. Turiştii sau localnicii care s-au hotărât să participe la eveniment au avut parte de o serie de surpize. Încă de la intrare au fost întâmpinaţi de miliţieni, de mulţi pionieri, dar şi de muzică patriotică.

Ordinea, asigurată de miliţie

Aveam unifroma de la tatăl meu, care a fost miliţian. Toţi din familie iubim unifroma aşa că am decis că e un moment numai bun să o port“, ne-a spus Mihaela Radu (34 de ani), care a jucat rolul miliţiencei pentru o seară, făcând senzaţie printre invitaţi. Nici colegul ei, Ionuţ Munteanu (31 de ani), care în realitate este şeful Poliţiei Comunitare Râşnov, nu a rămas mai prejos. „Am un prieten,care încă mai avea o astfel de unifromă şi l-am rugat să mi-o împrumute pentru a fi în ton cu tematica de aici“, ne-a explicat bărbatul. 

Expoziţie şi bufet comunist

Într-un colţ al halei a fost deschis şi un mic bufet de unde petrecăreţii au putut cumpăra sandvişuri cu untură, boia şi ceapă sau cu  parizer, ori o slănină cu brânză şi ceapă. Ei s-au putut răcori cu un sirop cu apă sau cu o bere „Ciucaş„. „Chiar dacă aveam numai trei ani la Revoluţie, am aflat de la părinţii mei şi din diferite documentare ce a însemnat regimul comunist, pe care eu îl consider o piedică în calea dezvoltării ţării. Este o experienţă interesantă ceea ce am trăit în această noapte“, a precizat Gabriel Gudeanu (23 de ani), care, pentru o noapte, a fost ospătar comunist. Toţi cei prezenţi au dansat până spre dimineaţă, pe muzica anilor ’70 – ’80.

Află din numărul de astăzi al cotidianului "Adevărul de Seară", cum s-au distrat râşnovenii şi turiştii la petrecerea comunistă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite