Braşov: Seară de jazz la Reduta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Cultural Reduta va găzdui, în această seară, de la ora 20.00, un concert extraordinar de jazz, susţinut de Harry Tavitian, la pian, şi Cserey Csaba, la percuţie. 

Evenimentul face parte din seria „Teach Me Tonight – de la blues la etno-jazz cu Harry Tavitian”, iniţiată în 2009 de Institutul Cultural Român (ICR), şi este prilejuit de Cursurile de limbă, cultură şi civilizaţie românească, organizate de ICR, la Braşov.

Jazz şi folclor
Muzica celor doi este o încercare de sinteză între free-jazz şi muzică de cameră contemporană, pe de o parte, folclor şi muzică medievală transilvăneană, pe de altă parte. Până acum, concertele pe care Harry Tavitian şi Cserey Csaba le-au susţinut au transmis o bucurie imensă celor prezenţi care, cuprinşi de energia celor doi, s-au simţit extraordinar. Pentru Harry Tavitian „Braşovul are o frumoasă tradiţie jazzistică, în care mi-am petrecut studenţia şi unde, în 1975, s-a născut şi prima mea formaţie de jazz”.

De aceea, artistul este încântat să revină la Poalele Tâmpei. Percuţionistul Cserey Csaba s-a născut în Gheorghieni, a fost autodidact şi s-a afirmat în anii ’70 în domeniul rock-ului progresiv. Este creator al unor instrumente muzicale şi iniţiator al unei şcoli de percuţie la Satu Mare. Intrarea la concertul din această seară este liberă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite