Braşov: Târgul Slow Food a „bătut“ Ziua Recoltei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă în pieţele agroalimentare se sărbătoresc „Zilele Recoltei“, braşovenii preferă să se aprovizioneze tot de la Târgul de produse tradiţionale. Slow Food, organizat la sfârşitul fiecărei luni, în curtea Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu“ reuneşte peste 20 de producători din toată ţara. Aceştia au adus la Braşov produse 100% naturale.  

Preţurile au rămas aceleaşi
Mulţi dintre cei care călcă pragul târgului sunt clienţi fideli. „Vin aici în fiecare lună pentru că produsele sunt proaspete, iar preţurile rămân aceleaşi“,  a declarat Dan Iordăchescu, un braşovean de 75 de ani. Păstrăvul afumat şi produsele din carne se vând cel mai bine. „Am mai cumpărat păstrăv afumat şi îmi place foarte mult. Voi veni şi la ediţia de luna viitoare“, a spus o altă cumpărătoare, Alina Şerban. Ca şi până acum, kilogramul de peşte afumat în cetină de brad se vindut cu 20 lei/kg.

Nemulţumiţi de preţurile din pieţe
Majoritatea braşovenilor care au venit ieri la târgul Slow Food au fost nemulţumiţi de preţurile produselor din pieţele agroalimentare. „Am fost în Piaţa Dacia şi am crezut că de «Ziua Recoltei» vor scădea preţurile. De fapt, ele au crescut. Un kilogram de prune se vindea cu 1,5 lei, iar astăzi costa 3 lei“, a mai spus Dan Iordăchescu. Şi Felicia Mânzat, de 60 de ani consideră că produsele din pieţe au fost mult mai scumpe. „Toţi oamenii spun că, de «Ziua Recoltei» produsele sunt mai scumpe. Consider că preţurile trebuiau să fie mult mai mici“, a mărturisit femeia.

Astăzi, de la ora 12.00, gurmanzii se pot delecta cu un delicios brunch tradiţional organizat la Bistro del’Arte. Acesta va fi pregătit din cele mai bune produse prezente la Slow Food. Preţul bufetului va fi de 25 de lei de persoană.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite