Razie de amploare a poliţiştilor pentru combaterea furtului de lemne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunea a avut loc ieri, pe raza celor 16 ocoale silvice de stat şi private din judeţ şi au participat 32 de poliţişti, 6 jandarmi, 13 angajaţi silvici şi angajaţi ai ITRSV Braşov. 

În timpul controalelor, oamenii legii au legitimate 94 de persoane şi au controlat 52 autovehicule şi 4 societăţi comerciale cu obiect de activitate tăierea şi rindeluirea lemnului, exploatare forestieră şi intermediere în comerţul cu material lemnos. Verificările nu s-au lăsat fără amenzi. Autorităţile au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 18.520 de lei, la Legea Silvică 171/2010 şi alte acte normative.

De asemenea, poliţiştii au confiscat şi predat în custodia unităţilor silvice cantitatea de 13,9 metri cubi de material lemnos. În timpul acţiunii,în fondul forestier Pădurile Făgăraşului a fost depistat un bărbat de 33 ani, din satul Dejani, care a tăiat fără drept din Pădurea Recea 2,4 metri cubi material lemnos, pe care l-a vândut apoi unui localnic. Suspectul este cercetat în stare de libertate, pentru comiterea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt material lemnos.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite