Braşov: „Răvăşitul oilor“ a ajuns la cea de-a 41-a ediţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov:  „Răvăşitul oilor“ a ajuns la cea de-a 41-a ediţie
Braşov: „Răvăşitul oilor“ a ajuns la cea de-a 41-a ediţie

În acest weekend, la Bran va avea loc cea de-a 41-a ediţie a sărbătorii simbolice „Răvăşitul oilor“. Totodată, brănenii şi turiştii pot gusta cele mai delicioase preparate la cea de-a V-a ediţie a „Festivalului brânzei şi pastramei“.

Vechiul obicei al coborâri oilor de la munte este păstrat, şi astăzi, la Bran. După ce toată vara au fost îngrijite de ciobani la munte, mioarele sunt coborâte în sat şi înapoiate stăpânilor de drept. „Răvăşitul oilor“ este o sărbătoare simbolică ce marchează sfârşitul anului pastoral.

Pe lângă premierea celor mai frumoase exemplare de animale: oi, vaci, cai şi câini ciobăneşti, la Bran, va avea loc expoziţia cu vânzare de produse tradiţionale din brânză şi pastramă. De asemenea, la festival vor veni meşteri populari din toată ţara care îşi vor prezenta numeroasele obiecte făcute manual, precum vase de ceramică, obiecte de port popular, carpete, sculpturi şi multe altele.

Evenimentul se va desfăşura sămbăta şi duminica aceasta, pe platoul „Inima Reginei“ şi este organizat de Primăria Bran şi de A.N.T.R.E.C. – Filiala Braşov.  

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite