Raţa indiană, metodă ecologică de curăţat grădina FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto: Stelian Grăjdan
foto: Stelian Grăjdan

Alexandru Vajda, viitorul soţ al Dianei Boca este şi el un mare pasionat de animale. De curând a cumpărat din Ungaria 24 de raţe indiene şi a demarat o afacere inedită.

Marele atu al acestor animale este acela că pot curăţa rapid o întreagă grădină afectată de mecii fără cochilie. Raţele consideră melcii o adevărată delicatesă. Raţa indiană este de talie mică şi ajunge la maximul două kilograme. Se deosebeşte de raţa românească, în primul rând prin poziţia verticală a corpului, dar şi prin faptul că este o foarte bună alergătoare. Răţoii sunt mult mai coloraţi şi au de obicei un inel alb în jurul gâtului.

„Raţa indiană este practic o metodă 100% ecologică de curăţare a grădinii. În străinătate se şi închiriază astfel de raţe pentru a elimina melcii fără cochilie. În plus, nu mai este nevoie de subtanţe chimice pentru a curăţa grădina. S-au făcut calcule şi o astfel de investiţie se amortizează în doi ani. Două raţe sunt suficiente pentru o întreagă grădină", povesteşte Alexandru Vajda.

Fac 200 de ouă pe an

O raţă indiană se vinde cu 130 de lei. O astfel de pasăre de curte nu se găteşte, pentru că ar fi vorba despre o friptură cam scumpă şi puţină având în vedere talia mică a raţelor. Un alt atu al acestor animale este că fac în medie cam 200 de ouă pe an. Nu sunt însă foarte bune „mame". Curioase din fire, au tendinţa să se ridice de pe ouă şi să caute prin grădină. Crescătorii îşi cumpără incubatoare pentru a reuşi să le înmulţească. Unul de calitate bună costă cam 200 de euro.

foto: Stelian Grăjdan

Click pe poze pentru o fotogalerie cu răţuştele „ecologiste“

Alexandru a reuşit deja să vândă raţe indiene. „Ajung la maturitate cam la 5-6 luni. Am vândut nouă până acum, în Braşov, Săcele, Ghimbav şi Piteşti" povesteşte crescătorul.

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite