Râsu-plânsu: Turismul din Braşov a ajuns să fie promovat de Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că va lansa, joi, proiectul unui circuit pentru turişti, care să cuprindă mai multe oraşe din Transilvania. În pofida faptului că edilul şef al Braşovului, George Scripcaru, se lăuda că Braşovul este pol de dezvoltare, astfel de iniţiative din alte zone ale Regiunii Centru.

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a spus că proiectul privind iniţierea unui circuit pentru turişti care să cuprindă patru oraşe din Transilvania se va numi "Transilvania Park", alături de Târgu Mureş în acesta urmând să intre Sighişoara, Braşov, Cluj-Napoca sau Alba Iulia.

"Lansăm proiectul «Transilvania Park», în care, după brandul Dracula, vrem să îl mai umanizăm un pic pe Dracula, să îi pilim dinţii. Deci facem un proiect comun - Braşovul, Sighişoara, Târgu Mureşul, Clujul sau Alba. Tot aşa mergem compact, patru oraşe, să gândim dezvoltarea unui parc mare de agrement, turism în Transilvania. Aţi văzut ce a zis şi (prinţul) Charles, ce are România de exportat: Transilvania. Şi atunci, Braşovul şi-a ales partea de agrement în cadrul acestui proiect, se mulează perfect, Sighişoara - partea medievală, Târgu Mureşul - oraşul virtual, unde vor fi locaţii mari de agrement, de divertisment, pe chestia oraşelor virtuale, că intri pe computere şi te trezeşti că eşti pe Lună. Alba sau Clujul vor intra pe partea culturală şi avem un circuit, împreună facem un circuit turistic în Transilvania", a spus Florea.

El a adăugat că proiectul "Transilvania Park" a fost "gândit local" chiar de el, pentru că există atât atracţii turistice în Transilvania, cât şi infrastructura necesară, iar dacă ministerele doresc să se implice alături de autorităţile locale, inclusiv cu finanţare, pot să o facă.

"Avem aeroporturi, vine turistul, îl ţii la Braşov două zile, dar l-ai dus la Târgu Mureş, l-ai dus la Sighişoara. Finanţarea poate să fie din diverse surse şi toată lumea să participe: de la Mediu, de la Transporturi, de la Elena Udrea (de la Ministerul Dezvoltării Regionale - n.r.), de la autorităţi locale. Poţi să te duci pe un proiect integrat. Mie îmi aparţine ideea", a spus Florea

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite