Braşov: Ultimele pregătiri înaintea debutului Raliului "Ţara Bârsei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Ultimele pregătiri înaintea debutului Raliului "Ţara Bârsei"
Braşov: Ultimele pregătiri înaintea debutului Raliului "Ţara Bârsei"

Ediţia a IV-a a Raliului Braşovului va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni şi se va întinde pe parcursul a şapte probe speciale, care se vor desfăşura pe traseele montane din judeţele Braşov şi Covasna.

La start s-au înscris 48 de echipaje şi nu vor lipsi nume grele ale Campionatului Naţional de Raliuri precum campionul naţional en-titre, finlandezul Jarkko Miettinen, sau românii Dan Gârtofan şi Bogdan Marişca. La acest eveniment la participa şi singurul pilot de sex feminin din România înscris în CN, Alina Carmina Bunică.

Startul raliului se va da vineri, 21 august, de la ora 18.30, de la centrul comercial Magnolia, din cartierul Răcădău. Apoi, la 19.09 va urma o super-specială ce se va desfăşura în centrul oraşului, pe Bulevardul Eroilor. Sâmbătă, competiţia va avea loc exclusiv în judeţul Covasna, pe traseul Comandău - Barcani, iar finişul este programat la sfârşitul zilei, la Magnolia Shopping Center.

Măsuri sporite de securitate medicală


După tragicul incident de acum câteva luni petrecut la Raliul Iaşiului, când pilotul braşovean Lucian Gârbacea şi-a pierdut viaţa, organizatorii au decis să ia măsuri suplimentare de securitate medicală. Astfel, la acest eveniment vor interveni echipaje specializate de medicii, care vor acţiona imediat după producerea nedoritelor accidente, urmând să fie pregătit şi un utilaj special pentru descarcerare. De asemenea, un elicopter va sta pregătit la Roman SA pentru o eventuală intervenţie, urmând să ajungă în şapte minute de la momentul solicitării.    

Făcând referire la evenimentul de la sfârşitul săptămânii, pilotul braşovean Dan Gârtofan a subliniat: "Ştim cu toţii că Braşovul este buricul automobilismului autohton. Cunosc configuraţia acestui raliu, dar nu ştim starea drumului. Sper să avem parte de vreme frumoasă, un public civilizat şi să nu existe incidente. Ne propunem să terminăm cursa cu bine şi să ne clasăm cât mai sus".

Circulaţie deviată

Pentru buna desfăşurare a acestei probe speciale, circulaţia rutieră pe Bulevardul Eroilor, Hotelul "Aro Palace" şi ING Bank va fi restricţionată în intervalul orar 18.30 - 22.30. În ceea ce priveşte transportul public care tranzitează zona, liniile 1,2,4,6,12,16,17,31,34,36 şi 37 nu vor utiliza capătul de linie Livada Poştei. Acestea vor circula deviat de la staţia Sanitas - str. Iuliu Maniu pe strada Vlad Ţepeş, apoi Bulevardul 15 Noiembrie cu revenire la traseul normal.

Totodată, linia 5, pe sensul de ducere de la Stadionul Municipal la Roman SA, va circula deviat pe strada Sportului - Stadionul Tineretului - b-dul Griviţei - str. 13 Decembrie - str. Castanilor, apoi b-dul 15 Noiembrie, cu revenire la traseul normal.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite