Radu Buzac, bateristul braşovean care a cântat cu Shakira (FOTO ŞI VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braşoveanul a urmat studiile celui mai mare colegiu de muzică din Londra, s-a stabilit în Austria, iar luna trecută a avut o colaborare cu celebra cântăreaţă Shakira.                                               

La început, talentatul Radu Buzac a studiat la Liceul de Artă din Braşov, fiind îndrumat de profesoara Jenny Stoiadin, care a reprezentat pentru el „o profesoară extraordinară, care m-a învăţat să am încredere în mine şi să lupt până când ajung la performanţă". Astfel, debutul pe linia percuţiei l-a avut în oraşul de la poalele Tâmpei.

  Tot aici şi-a format şi prima trupă. Niciodată nu poate uita experienţa pe care a trăit-o în liceu, alături de ceilalţi membri ai trupei „Flash". „Trupa noastră era de rock simfonic, iar eu eram la tobe. Pe vremea aceea nu existau multe trupe, astfel încât, în 1996 am avut un mare succes în turneele prin ţară, dar şi în Austria, Ungaria şi Anglia", îşi aminteşte tânărul.

image

A studiat la Londra

Norocul i-a surâs braşoveanului, tot în 1996, când a câştigat o bursă la Royal College of Music din Londra. „În urma unui turneu pe care l-am avut cu formaţia în Anglia, profesorii de la colegiul din Londra, care se aflau în juriu m-au remarcat şi mi-au promis o bursă la cea mai bună şcoală de muzică", mărturiseşte tânărul.

image

La colegiul din Londra s-a întors în luna martie, când a ţinut o lecţie deschisă pentru a-i iniţia pe studenţi în tainele percuţiei. „În cadrul clinicii susţinute acolo am primit propunerea de a o acompania la baterie pe Shakira, în cadrul unei emisiuni televizate prin care îşi promova noul single «Gipsy»", a mărturisit Radu.

A cântat la tobe, pentru Shakira

Datorită profesionalismului de care dă dovadă, tânărul baterist de la Braşov a primit încântat oferta de a o acompania pe cântăreaţa de succes, Shakira. Tot atunci, mai precis la sfârşitul lunii trecute, Radu a avut ocazia să-i vadă şi pe cei de la „The Scorpions".

image

„Shakira este o fată frumoasă, simplă şi profesionistă. Pentru cei care cred că este una dintre vedetele acelea cu fiţe, trebuie să ştie că se înşeală. Ea a cântat live şi este tipul de artist perfecţionist, care vrea să dea tot ce are mai bun pentru fani. Ziarele şi televiziunile nemţeşti vuiau despre acest nou single în care am cântat alături de Shakira. A fost o experienţă deosebită, pe care oricând mi-aş dori să o repet", povesteşte Radu Buzac.

VEZI MAI JOS O SECVENŢĂ DIN EMISIUNEA GERMANĂ:

Dornic să evolueze, Radu a făcut parte din mai multe trupe, în prezent fiind membru al „Queen Cover Band". „Până acum am abordat mai multe genuri muzicale, precum jazz, pop, rock sau fusion ", spune bateristul. În prezent, tânărul este profesor de tobe la şcoala MC Music din Germania, unde iniţiază copiii talentaţi în tainele percuţiei.

Profil

NĂSCUT. 17 decembrie 1978, Braşov.

FAMILIE. Necăsătorit.

STUDII. Royal College of Music, Londra.

Întrebări şi răspunsuri:

Ce intenţionezi să faci în continuare, pentru o carieră de succes?

Pe viitor îmi doresc să experimentez un pic pista cu Londra, să-mi fac o bază de contacte, adică să intru în legătură cu cât mai mulţi artişti cu care să colaborez în diverse proiecte.

De ce alegi să vizitezi Braşovul în vacanţe?

Revin cu multă plăcere în oraşul în care am copilărit. Aici am cei mai buni prieteni şi locurile preferate. În ultima perioadă mă bucur că oraşul nostru s-a modernizat, că obiectivele turistice au fost valorificate, fapt pentru care oricând îl recomand cunoscuţilor din străinătate.

Ce-i place:

„Îmi place foarte mult mâncarea tradiţională. Cel mai mult îmi place ciolanul cu varză călită. Îmi place să fac fitness şi să mă uit la filme", spune bateristul.

Ce nu-i place:

Tânărul este nemulţimit de birocraţia din România: „Mi se pare obositor să tot umbli cu acte de ici-colo pentru a rezolva anumite probleme. Plus că, de multe ori, când crezi că ai rezolvat o problemă afli că trebuie să mai prezinţi şi alte documente", spune Radu.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite