RAT Braşov vrea să achiziţioneze 15 autobuze noi cu norma de poluare Euro 5

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valoarea contractului este de 3,8 milioane de euro  fără TVA. RAT ar urma să plătească noile autobuze în rate, timp de 65 de luni. Banii urmează a fi obţinuţi din surse proprii şi subvenţii de la bugetul local.

Regia Autonomă de Transport (RAT) Braşov va organiza pe 17 iunie o licitaţie pentru achiziţia în leasing a 15 autobuze noi, cu norma de poluare Euro 5, se arată într-un anunţ lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Valoarea contractului este de 15,45 milioane de lei (3,8 milioane de euro) fără TVA. Potrivit anunţului, fondurile necesare pentru achiziţionarea autobuzelor va fi acoperită din surse proprii ale regiei şi subvenţii de la bugetul local, potrivit Ziarului financiar, citat de www.brasovultau.ro


Autobuzele pe care RAT intenţionează să le achiziţioneze vor trebui să aibă o capacitate de transport de minim 95 călători, din care 27-35 pe scaune. Ele „vor fi dotate cu un sistem vizual şi auditiv de informare a călătorilor amplasat în interiorul salonului format din indicator vizual de tip LCD care să afişeze denumirea staţiei sau alte mesaje text prin rulare, instalaţie completă care va include un microfon pentru informarea călătorilor ce va fi comandat de la postul de conducere şi va avea difuzoare în compartimentul călătorilor. Sistemul audio va fi prevăzut cu dispozitiv pentru anunţare automată a staţiilor. De asemenea, autobuzele vor trebui să fie dotate cu radio CD player cu MP3, camere video pentru supravegherea la fiecare uşă, cu posibilitatea înregistrării, stocării şi descărcării imaginilor, echipament de transfer date wireless şi software pentru gestionarea, programarea sistemului şi autotest", potrivit sursei citate.

 RAT Braşov deţine în prezent 202 autobuze şi 45 de troleibuze.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite