RAT Braşov ia „praful de pe tobă“ din ridicările auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regia ajunge să încaseze aproximativ 100 de lei, din taxa de 380 de lei, pe care şoferii o plătesc, dacă îşi parchează maşina neregulamentar şi le este ridicată.

Conform proiectului bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2011, pe care Regia l-a prezentat, astăzi, consilierilor locali, veniturile din alte activităţi, în care este inclus şi serviciul de ridicări auto, au crescut anul trecut. Plusul este de aproximativ 445.000 de lei, dar trebuie să ţinem cont de faptul că în aceşti bani sunt incluse şi taxele pe care RAT le încasează pentru închirierea spaţiilor de reclamă (staţii, stâlpi, autobuze), dar şi alte servicii ale Regiei către terţi.

25%, procentul RAT

Astfel, după ce firmele care execută de fapt această activitate îşi iau partea leului, din suma de 380 de lei (cât este taxa de ridicare pentru un autoturism), RAT rămâne la buget cu aproximativ 100 de lei de fiecare autoturism ridicat, respectiv 25% din câştigul total. Anul trecut, în cele trei luni în care RAT a administrat ridicările auto, s-au încasat în total 855.456 de lei.

Totodată, conform aceloraşi documente prezentate consilierilor locali, pentru acest an, angajaţii Regiei îşi propun să muncească mai puţin, productivitatea muncii pe 2010 fiind de 677.000 de lei, iar cea prognozată pe 2011 fiind de 665.300 de lei.

Şi subvenţiile pe care RAT le primeşte au crescut. Nivelul prognozat al acestora pentru 2010 a fost de 19,2 milioane de lei, dar de fapt subvenţia a ajuns să fie cu 6 milioane de lei mai mare.

RAT mai are de achitat, până în 2015, 500.000 de euro, trimestrial, pentru a plăti autobuzele achiziţionate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite