RAT Braşov cere CL anularea gratuităţilor pentru pensionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local (CL) Braşov trebuie să decidă mâine dacă va anula gratuităţile pentru transportul public din oraş acordate pensionarilor.

Solicitarea de revenire la sistemul prin care pensionarii îşi plăteau 50% din preţul biletelor şi abonamentelor a venit din partea Regiei Autonome de Transport (RAT) Braşov. Directorul regiei, Augustin Pulpea, susţine în expunerea de motive a proiectului de hotărâre că RAT Braşov nu mai poate susţine financiar o asemenea formă de protecţie socială, instituită în urmă cu doi ani, deoarece regia a acumulat în 2008 pierderi brute de 6,5 milioane de lei, iar anul trecut înregistrând pierderi de peste 2,1 milioane lei.

Pulpea mai invocă în cererea de anulare a gratuităţilor faptul că pensionarii se „plimbă dus-întors curse în şir" cu autobuzele sau troleibuzele pentru „a-şi aduce apă de la izvoare, fie pentru a sta la căldură pe perioada rece". Mai mult, potrivit aceleiaşi surse, „sunt cazuri în care (pensionarii-n.n.) adorm în mijloacele de transport iar în momentul în care sunt atenţionaţi de către conducătorii auto sau controlori reacţionează violent verbal".  

Număr infim de plătitori

Viceprimarul Adrian Gabor a precizat că „vom analiza propunerea înlocuirii gratuităţii pentru pensionari cu o reducere de 50% la plata biletelor, aşa cum era în baza unei hotărâri din 1996. Problema este că acum doar 15% dintre călători plătesc preţul întreg al biletelor, iar restul au reduceri şi gratuităţi".

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite