Protestatarul Gheorghe Botorog a ajuns din nou după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestele zilnice din faţa Prefecturii Braşov nu au rămas fără urmări pentru Gheorghe Botorg. Procurorii au cerut arestarea lui, iar judecătorii au decis să-l trimită 15 zile după gratii.

Procurorii au cerut arestarea lui Botorog la Judecătoria Braşov, numai că instanţa a respins propunerea de arestare, aşa că Botorog s-a mai putut bucura câteva zile de libertate. Anchetatorii au făcut recurs, iar acesta s-a judecat ieri, la Tribunal. Gheorghe Botorog a fost şi el prezent, pentru că a vrut să vadă ce decizie iau magistraţii. Din păcate pentru el, aceştia au hotărât să-l aresteze pe o perioadă de 15 zile. În consecinţă, protestatarul a ajuns de pe holurile Tribunalului direct în arestul Poliţiei Braşov.  

Gheorghe Botorog şi-a reluat protestele în faţa Prefecturii Braşov la începutul lunii decembrie, după doi ani şi trei luni de absenţă, timp în care a fost închis la Penitenciarul Codlea. Proaspăt ieşit pe poarta închisorii, Gheorghe Botorog s-a dus glonţ la magazin, şi-a cumpărat un lanţ şi două lacăte, apoi s-a instalat în faţa Prefecturii Braşov. Protestatarul s-a înfăşurat cu lanţul în jurul gâtului, apoi s-a legat de uşa de acces în Prefectură şi a început să ţipe.

Protestele braşoveanului au început în 2003, atunci când autorităţile locale i-au confiscat mai multe vaci care păşteau pe domeniul public, în Centrul Civic. Animalele au fost sacrificate după ce Botorog nu a putut face dovada proprietăţii, pentru a le răscumpăra. De atunci, braşoveanul a primit sute sau chiar mii de amenzi, a fost reţinut, arestat şi chiar internat la Spitalul de Psihitrie, însă el a fost pus de fiecare dată în libertate. Cel mai inedit protest, care l-a şi trimis după gratii, a fost când Botorog a aruncat cu fecale pe trotuarul din faţa Prefecturii.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite