Botorog a fost condamnat la doi ani şi trei luni de puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Botorog a fost condamnat la doi ani şi trei luni de închisoare. Recursul se judecă la Curtea de Apel. Bărbatul se aşeza zilnic în faţa Prefecturii şi scanda lozinci împotriva edililor. S-a urcat chiar şi în copaci. Totul a culminat când Botorog a aruncat cu fecale pe trotuarul din faţa instituţiei.

Gheorghe Botorog  şi-a început seria de proteste în toamna anului 2003, atunci când autorităţile locale i-au confiscat mai multe vaci găsite pe domeniul public. De atunci, Botorog a primit sute de amenzi, a fost reţinut, arestat şi chiar internat la Spitalul de Psihitrie, însă el a fost pus de fiecare dată în libertate şi şi-a reluat mereu acţiunile de protest.    

Cel mai „inedit" protest al lui Botorog, care l-a trimis de fapt şi după gratii, a fost pe 31 iulie 2009.  Protestatarul Braşovului s-a supărat că oamenii legii îi confiscaseră cu o zi înainte placardele şi goarna, aşa că s-a gândit la un protest inedit. A umplut un borcan cu fecale, pe care le-a împrăştiat pe trotuarul din faţa Prefecturii Braşov, iar alături a pregătit o farfurie cu sare şi câteva felii de pâine. „Îi servesc pe primar şi pe poliţişti cu pâine şi sare. Ăsta de pe jos este tot pentru ei, că aşa sunt şi ei", le-a povestit Botorog trecătorilor atunci.

Pentru fapta de atunci, Botorog a fost din nou săltat de oamenii legii, nu înainte ca Poliţia Criminalistica să facă poze pentru a i le ataşa la dosar. Bărbatul a fost acuzat de ultraj contra bunelor moravuri, faptă pentru care risca o condamnare de şapte ani de închisoare. Cu o zi înainte să fie arestat, pe 9 februarie 2010, Gheorghe Botorog s-a urcat, pentru ultima dată, într-un pom din faţa Prefecturii Braşov pentru a-şi striga vechile lozinci.

 Judecat în stare de arest

Procesul lui Botorog a început anul trecut, cu inculpatul în stare de arest. Magistraţii de la Judecătoria Braşov l-au condamnat la doi ani şi trei luni de închisoare cu executare. Botorog nu s-a lăsat şi a făcut apel. Tribunalul a menţinut însă sentinţa. Protestatarul mai are o singură cale de atac. „ Dosarul este în recurs la Curtea de Apel. A fost fixat termen pentru data de 18 august", ne-a declarat Daniel Cosma, purtărtor de cuvânt la Curtea de Apel Braşov.

Dacă sentinţa va rămâne definitivă, Botorog va mai sta doar un an după gratii, deoarece din condamnare i se va scădea perioada pe care a petrecut-o deja în arest.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite