Protest spontan al salariaţilor de la Cadastru Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 70 de salariaţi din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Braşov au provocat astăzi un protest spontan, în semn de solidaritate cu colegii lor de la oficiile din Bucureşti, Ilfov, Vâlcea şi Sălaj.

Timp de cinci ore, mai precis între 11.00 şi 16.00, angajaţii oficiului de Cadastru de la Braşov şi-au încetat activitatea, braşovenii care au călcat pragul instituţiei, fiind nevoiţi să revină într-o altă zi a săptămânii.

Salariaţii spun că salariile aferente lunii martie nu le-au fost plătite integral, deşi scadenţa a fost data de 14 aprilie a anului  current. În plus, angajaţii Oficiului de Cadastru Braşov sunt nemulţuumiţi şi de faptul că nu şi-au primit cel de-al 13-lea salariu, care ar fi trebuit să le intre în buzunare până pe 31 martie.

Cea mai mare nemulţumire a salariaţilor, care au decis să protesteze astăzi este apariţia notei de fundamentare din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor care prevede că personalul actual urmează să fie reîncadraţi în funcţii nespecifice din cadrul Ministerului. Angajaţii sunt de părere că funcţiile acestea nu au atibuţiile specifice posturilor lor şi că, diminuarea salarială de 50 %, care se va impune este imensă.

„Noile funcţii vor diminua veniturile salariale cu 50%, iar de câteva zile am aflat şi de diminuarea de 25 % din sistemul bugetar. În aceste condiţii, vom continua cu protestele spontane şi cu demararea procedurilor legale pentru alte forme de protest", a declarat Ovidiu Ciurea, lider de sindicat „Cartea Funciară" Braşov.

Cea mai gravă problemă din acest domeniu, care îi va afecta în special pe braşoveni, este problema lipsei banilor pentru cheltuielile materiale din cadrul Oficiului de Cadastru de la Braşov. Acest fapt curmând să ducă la imposibilitatea salariaţilor de a-şi mai desfăşura activitatea.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite