Braşov: Protest la grădiniţă (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Protest la grădiniţă (UPDATE)
Braşov: Protest la grădiniţă (UPDATE)

Primăria pregăteşte o nouă clădire în care să fie mutaţi copiii, în timp ce conducerea Inspectoratului Şcolar Braşov dă asigurări că micuţii vor rămâne în clădirea în care sunt acum. Între timp, părinţii se pregătesc să îşi mute copiii la alte grădiniţe din cartier.


Peste 100 de părinţi ai micuţilor care merg la grădiniţa 34, situată în parcul Tractorul, şi-au strigat disperarea pe holurile instituţiei. Au aflat că Primăria vrea mutarea micuţilor la Liceul „Mircea Cristea“. Mai mult, un corp de clădire al liceului este în reabilitare şi Primăria îl amenajează pentru a putea primii copiii acolo.

„Eu nici nu mă gândesc să îmi las fetiţa acolo. Ce poate să înveţe dacă toată ziua o să îi vadă pe liceeni pupându-se? Cum va vorbi ea încă de la vârsta asta, când o să îi audă înjurând şi o să îi vadă scuipând? Dacă îi mută, eu îmi iau fetiţa de acolo“, spune revoltat Marius Pungă, unul dintre părinţi.

Copiii, pe biroul primarului!

Părinţii ameninţă că îşi vor duce copiii la Primărie şi îi vor lăsa acolo, numai să nu ajungă să înveţe alături de liceenii de la Colegiul Tehnic „Mircea Cristea“. „O să îi duc pe biroul primarului. O să îmi las fetiţele pe biroul lui, să aibă grijă de ele. În condiţiile alea eu nu le pot lăsa“, a afirmat, foarte revoltată, Daniela Stanca.

Oamenii sunt nemulţumiţi şi pentru faptul că în actuala grădiniţă ei au investit bani, pentru a avea le oferi micuţilor toate condiţiile necesare. „Termopanele au fost puse din banii noştri şi am investit şi în alte lucruri aici. Acum ei vor să dărâme? Pentru ce?“, se întreabă Gaspar Attila.

Lipsa de comunicare


Puse în faţa scandalului, Primăria şi Inspectoratul Şcolar dau din colţ în colţ. „Nu vor fi mutaţi. Sunt doar  zvonuri“, afirmă inspectorul general Dorel Agache. Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sorin Toarcea, a precizat însă că „amenajăm acum un corp de clădire lângă liceul «Mircea Cristea», în care copiii vor avea condiţii mult mai bune decât cele de aici. Ar avea intrare, curte şi săli separate de liceeni. Vor avea şi cantină. În actuala clădire va fi gălăgie şi forfotă, mai ales în perioada Jocurilor Olimpice pentru Tineret, din 2013, şi pe timpul altor evenimente sportive care se vor desfăşura pe baza sportivă care se construieşte acum în parcul Tractorul“.

Grădiniţă vs Baza Sportivă

Motivul pentru care Primăria vrea mutarea copiilor din grădiniţa 34, este noua bază sportivă aflată în construcţie la câţiva metri de instituţia de învăţământ. Acolo se vor desfăşura câteva probe din Jocurile Olimpice pentru Tineret, din 2013.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite