Braşov: Protest al medicilor veterinari concesionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Protest al medicilor veterinari concesionari
Braşov: Protest al medicilor veterinari concesionari

Peste 50 de medici veterinari concesionari s-au adunat astăzi la DSV Braşov pentru a protesta că nu şi-au mai primit banii de la guvern din luna mai a anului 2008. Ei ameninţă că vor bloca toată activitatea din judeţ dacă nu li se vor rezolva problemele.

În judeţul Braşov există 51 de medici veterinari concesionari. Cu toate că ei şi-au respectat obligaţiile contractuale, statul nu şi-a plătit obligaţiile lui. „Am asigurat situaţia epidemiologică, au înregistrat şi marcat animalele, au făcut tot ce trebuia. Cu toate acestea banii nu au mai venit. Au şi ei de plătit taxe şi impozite, chirii, asistenţi. Cu ce să mai plătească toate acestea dacă au ajuns să facă muncă în folosul societăţii?”, se întreabă dr. Ioan Coman, preşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari Braşov.

Oamenii sunt revoltaţi de situaţia în care au ajuns şi se plâng că sunt în pragul falimentului. „Am 35 de ani vechime şi nu am păţit aşa ceva niciodată. Noi ne-am făcut datoria şi am ajuns aproape falimentari. Vom bloca toată activitatea veterinară. Nu vom mai înregistra animalele şi atunci oamenii nu îşi mai pot lua subvenţiile şi riscăm şi să declanşăm epidemii din cauza unor boli infecto-contagioase dacă noi nu ne facem treaba. Aşa că ar fi bine să se rezolve situaţia cât mai repede”, a declarat şi dr. Alexandru Vasiliu, doctor concesionar în Poiana Mărului.

„Sunt în contul DSV 72% din banii pe luna mai 2009, pe care îi vom împărţi. Pentru lunile ianuarie – aprilie 2009 s-a făcut o propunere de Ordonanţă de Urgenţă care sperăm că va fi aprobată cât mai curând. Nu s-a putut plăti pentru că nu a existat în guvern un program de strategie naţională. Pentru anul 2008 trebuie să mai vină banii pentru identificare-înregistrare a animalelor care tot din aceeaşi cauză nu au fost daţi”, a explicat Gheorghe Puchianu, purtător de cuvânt al DSV Braşov.

Pentru a acoperi datoriile pentru anul 2009, statul trebuie să aloce 2.200.000 de lei

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite