Profesorii au intrat în războiul împotriva etnobotanicelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii încearcă să îi ferească pe elevii lor de etnobotanice. FOTO: Arhivă
Profesorii încearcă să îi ferească pe elevii lor de etnobotanice. FOTO: Arhivă

Cadrele didactice voluntare din zona Făgăraş, care vor să devină formatori specializaţi în abordarea problemei consumului de droguri, se pot înscrie până la sfârşitul lunii octombrie, la Inspectoratul Şcolar Judeţean

Profesorii vor participa la proiectul „Împreună îpotriva drogurilor", derulat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar, Casa Corpului Diactic, Cetrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog. Acesta a debutat în septembrie 2010 şi îşi propune consolidarea reţelei locale de prevenire a consumului de droguri.
În plus, proiectul „Educaţie pentru sănătate" a demarat anul trecut şi s-a desfăşurat pe parcursul vacanţei de vară. Proiectul a constat în desfăşurarea unei campanii de informare, educare şi comunicare pentru promovarea legislaţiei antidrog şi a responsabilizării părinţilor în creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor. Cei peste 20 de voluntari au desfăşurat acţiuni de educare adresate tinerilor şi părinţilor lor şi au selectat alţi voluntari din şcoli care vor participa la acest gen de activităţi.

„Prin existenţa în fiecare unitate şcolară a unui cadru didactic care să înţeleagă corect acest fenomen se pot identifica pârghiile necesare diminuării, dacă nu chiar stopării consumului de substanţe etnobotanice. Pe de altă parte, prin selectarea echipelor de voluntari din rândul elevilor, am avut în vedere faptul că receptivitatea tinerilor faţă de informaţiile venite din partea celor de vârsta lor este cu mult mai mare", a declarat subprefectul Carol Ambrus.

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite