Profesia de mediator, promovată la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filiala Braşov a Uniunii Naţionale a Mediatorilor din România a organizat prima ediție a Conferinţei „Medierea în societatea românească de azi", ce are ca scop promovarea instituției medierii și a profesiei de mediator în județul Brașov, dar și în restul țării.

Cei prezenţi la conferinţă au subliniat, în prelegerile lor, faptul că medierea are un rol social complex şi face parte integrantă din societatea civilizată modernă. De asemenea, din intervenţiile participanţilor s-a desprins ideea că, în mai puțin de un an de la înființare, UNMR, Filiala Brașov, a reusit să facă simțită prezența medierii, atât în Brașov, cât și în restul țării.

Medierea, cea mai bună alternativă la justiția clasică

Evenimentul a reusit să prezinte medierea ca fiind principala modalitate de realizare a consensului în situaţiile conflictuale, cu atât mai mult cu cât în actualul context politico-economic european, conflictele, indiferent de natura lor, produc pierderi semnificative atât în domeniul economic, cât și în domeniul socio-politic.

„Conferinţa organizată de Uniunea Națională a Mediatorilor din România Filiala Brașov, a fost un real succes pentru promovarea instituţiei medierii și a profesiei de mediator în judeţele Braşov, Covasna, dar și în restul țării. Ea a propus societăţii româneşti, abordarea unei noi mentalități în care medierea să fie temelia unei societăți civilizate moderne, având în vedere că soluția obtinută prin procedura medierii modelează comportamentele personale şi sociale ale părților care decid în propriul conflict", a precizat presedintele UNMR Brașov, Daniela Maria Sîrbu.

 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite