Producţie importantă de grâu şi alte cereale, la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania de recoltare a cerealelor se apropie de sfârşit. Până acum, la nivelul judeţului nostru, din cele 23.268 de hectare cultivate, s-a recoltat grâul de pe aproximativ 21.000 de hectare.

Chiar dacă judeţul nostru se remarcă la culturile de cartofi şi sfeclă, trendul este acela de a se cultiva grâu, porumb şi rapiţă.

„Faţă de ultimii ani s-au obţinut producţii importante şi la nivelul judeţului Braşov în ceea ce priveşte grâul. Astfel, media este de 4000/kilogram la hectar, însă au fost şi mari producători care au folosit sămânţă certificată şi care au ajuns 6000/kilogram", a declarat Călin Achim, directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Braşov.

Trendul marilor producători din Braşov este acela de a se baza pe patru culture principale: cartof, porumb, grâu şi rapiţa, care înlocuieşte tot mai des sfecla de zahăr. Culturile de rapiţă se aleg pentru că au costuri mai mici şi profit mai mare.

La nivelul judeţului nostru mai sunt de recoltat circa 2.100 de hectare de grâu de primăvară şi alte cereale. Un kilogram de grâu se vinde astăzi cu 0,80 de bani/kilogram.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite