Procurorii au făcut lumină în cazului unui deţinut omorât în Penitenciarul Codlea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aproximativ doi ani de la incident, anchetatorii au stabilit că cel pe care îl credeau vinovat de moartea bărbatului, a minţit şi s-a autoincriminat, doar pentru a-l proteja pe adevăratul ucigaş al deţinutului.

Victima a fost bătută cu pumnii şi cu picioarele în celula sa, în Penitenciarul Codlea, în data de 22 noiembrie 2009. Deşi a primit îngrijiri medicale, deţinutul a murit în data de 17 decembrie 2009. După incident, ancheta procurorilor s-a îndreptat spre Ştefan Marius Jurje, pe care l-au audiat în calitate de învinuit şi, ulterior, inculpat în dosarul privind moartea deţinutului. Numai că, pe parcursul cercetărilor, procurorii au stabilit că Ştefan Marius Jurje a luat fapta asupra sa doar pentru a-l proteja pe un amic de-al său din penitenciar, adevăratul vinovat. Odată descoperit adevărul, anchetatorii au putut finalizat dosarul.

Astfel, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au dispus, la data de 20.10.2011, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor, arestaţi în altă cauză, Dorin Cristinel, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat şi mărturie mincinoasă, Grancea Vasile Bogdan pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului şi Jurje Marius Ştefan pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în declaraţii şi favorizarea infractorului.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori „s-a reţinut că inculpatul Dorin Cristinel, fiind audiat în calitate de martor, atât la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov cât şi în instanţă, a făcut declaraţii mincinoase privitoare la împrejurări esenţiale ale incidentului din data de 22.11.2009. În ceea ce-l priveşte pe inculpatul Grancea Vasile Bogdan, procurorii au reţinut că acesta, fiind audiat în calitate de martor în cauza privind agresarea victimei G.I.T. în data de 22.11.2009, a făcut declaraţii mincinoase privitoare la identitatea autorului faptei, zădărnicind urmărirea penală. Faptele reţinute în sarcina inculpatului Jurje Marius Ştefan constau în aceea că fiind audiat în calitate de învinuit şi ulterior inculpat, în cauza penală privind uciderea lui G.I.T., a făcut declaraţiile necorespunzătoare adevărului prin care s-a auto-incriminat, în scopul de a zădărnici urmărirea penală împotriva numitului Dorin Cristinel".

  Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite