Ionel Spătaru, şeful Protecţiei Consumatorului Braşov , reţinut pentru o mită de 300.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Spătaru se află în vizorul procurorilor anticorupţie Foto. arhivă
Ionel Spătaru se află în vizorul procurorilor anticorupţie Foto. arhivă

Descinderea procurorilor anticorupţie a avut loc azi-dimineaţă. Anchetatorii au ridicat mai multe dosare şi înscrisuri, iar ancheta îl vizează şi pe şeful instituţiei.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări faţă de inculpatul SPĂTARU IONEL, comisar şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În perioada iulie - octombrie 2011, în calitate de şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, inculpatul Spătaru Ionel a pretins de la o persoană denunţătoare, administrator al unei societăţi comerciale, suma de 300.000 lei pentru ca, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să emită o autorizaţie de funcţionare.
Din banii pretinşi, la data de 12 octombrie 2011, inculpatul a primit de la persoana denunţătoare, prin intermediari, suma totală de 60.000 de euro, în două tranşe, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.


La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul Serviciului Român de Informaţii - Secţia Judeţeană Braşov şi Structura de securitate internă.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 12 octombrie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat în aceeaşi zi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

Ionel Spătaru a ajuns în vizorul anchetatorilor în urma închiderii pieţei en-gros din Stupini, care a fost redeschisă săptămâna aceasta.

Citeşte aici ce a declarat Ionel Spătaru cu ocazia redeschiderii pieţei

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite