Braşov: EXCLUSIV/ Procurorii contrazic SMURD-ul în cazul accidentului de sâmbătă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: EXCLUSIV/ Procurorii contrazic SMURD-ul în cazul accidentului de sâmbătă
Braşov: EXCLUSIV/ Procurorii contrazic SMURD-ul în cazul accidentului de sâmbătă

Anchetatorii spun că pacientul era în stare gravă şi avea traheea secţionată. Raed Arafat, coordonatorul SMURD la nivel naţional, a declarat că victima era stabilă şi că echipajul de la Zărneşti a acţionat corespunzător.

În urma accidentului petrecut sâmbătă pe o trecere de pietoni din faţa Spitalului Judeţean Braşov, reprezentanţii SMURD au refuzat să comenteze incidentul. Au spus doar, neoficial, că pacientul pe care îl transportau de la Zărneşti nu era în stare gravă, astfel că nu a fost nevoie de un medic care să însoţească victima la Braşov.  Nici atunci când ambulaţa a lovit o tânără şi un copil pe trecerea de pietoni, echipajul nu s-a inpacientat să solicite ajutor ca victima din maşină să fie dusă la spital.

CUM S-A ÎNTÂMPLAT ACCIDENTUL CLICK AICI

Tentativă de omor

Pe de altă parte, procurorii anchetează circumstanţele în care a fost înjunghiat tânărul, spunând că viaţa lui a fost pusă în pericol. „Procurorii Parchetului Tribunalului Braşov au dispus reţinerea numitului B.C.,în vârstă de 49 de ani, pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor întrucât la data de 12.09.2009, pe raza oraşului Zărneşti, a lovit partea vătămată T.I., 36 de ani, cu un cuţit în zona gâtului secţionându-i traheea, consecinţa fiind punerea vieţii victimei în primejdie. Fapta s-a comis pe fondul consumului de alcool, fiind necesare un număr de 40-45 zile de îngrijiri medicale pentru vindecarea victimei, urmare a intervenţiei chirurgicale suferite“, a precizat prim- procurorul Adriana Pampu Romanescu.

„Echipajul a procedat corect“

Contactat telefonic, dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că pacientul din ambulanţa SMURD era stabil şi nu avea nevoie de medic. „Dacă era grav, ar fi fost solicitat ajutor de la Braşov şi atunci pacientul ar fi fost adus cu maşina de reanimare sau cu elicopterul, dar nu a fost cazul. Situaţia a fost sub control. Este imposibil să avem medic pe fiecare maşină. Noi avem un sistem învechit pentru că, potrivit statisticilor, doar 8% dintre cazurile urgenţe au nevoie de medic în ambulanţă”, a precizat dr. Raed Arafat.
SMURD a venit cu o declaraţie oficială

La câteva minute după ce Raed Arafat ne-a explicat sistemul de funcţionare al SMURD-ului, reprezentanţii din Braşov ai serviciului ne-au contactat telefonic pentru a ne oferi precizări referitoare la accidental de sâmbătă seara. „Echipa de prim ajutor a constatat că pacientul respira foarte bine, era fără risc vital, deci era stabil hemodinamic. Într-adevăr , a avut traheea atinsă, nu secţionată, dar nu i s-a pus viaţa în pericol“, a precizat dr. Cristina Vecerdi, coordonatorul SMURD Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite