Braşov: „Privatizare” la Rulmentul: creditorii să preia activele în contul creanţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: „Privatizare” la Rulmentul: creditorii să preia activele în contul creanţelor
Braşov: „Privatizare” la Rulmentul: creditorii să preia activele în contul creanţelor

Creditorii societăţii Rulmentul Braşov au discutat, în cadrul Adunării generale a creditorilor, despre posibilitatea acestora de a prelua o parte din activele societăţii în contul creanţelor, iar o decizie finală în acest sens va fi luată la o următoare adunare.

„A fost o discuţie de principiu. Creditorii urmează să analizaze această opţiune de a prelua în contul creanţelor anumite active ale societăţii. Asta probabil se va decide la următoare convocare a adunării generale a creditorilor", a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX, Vasile Godâncă, reprezentant al Casei de Insolvenţă Transilvania.

În ceea ce priveşte licitaţiile pentru cele două pachete distincte, bunuri imobile şi bunuri mobile, începând din 4 iunie, în fiecare zi de joi, sunt organizate licitaţii, însă până în prezent nu a existat niciun cumpărător, deşi mai multe persoane au venit să se intereseze despre oferta societăţii.

"Deşi în fiecare săptămână se interesează cineva fie de bunurile mobile, fie de cele imobile, nu am reuşit să prindem niciun cumpărător. Vom organiza aceste licitaţii în fiecare joi din săptămână", a adăugat Godâncă.

Pentru pachetul de bunuri imobile, care cuprinde terenul de 44 de hectare şi construcţiile aferente, consorţiul de lichidatori format din Casa de Insolvenţă Transilvania Cluj Napoca şi RVA Insolvency Specialists Bucureşti, a stabilit preţul de 30,3 milioane euro (fără TVA), iar pentru pachetul de bunuri mobile preţul este de 4,7 milioane euro (fără TVA), potrivit sursei citate.

La licitaţia din luna aprilie, consorţiul de lichidatori a propus creditorilor dezmembrarea platformei şi vânzarea separată a bunurilor mobile şi imobile, separat de utilaje, însă ANAF a respins această metodă acceptând doar vânzarea pe două pachete separate: bunuri mobile şi bunuri imobile. Lichidatorii au anulat, în 18 martie, licitaţia câştigată în decembrie 2008 de societatea Tâmpa Resort SRL, deoarece societatea nu a plătit suma de 35 de milioane de euro la care a fost adjudecată platforma Rulmentul.

Licitaţie anulată

Tâmpa Resort SRL a câştigat licitaţia în 18 decembrie 2008, în cadrul celei de-a 13-a licitaţii, fiind, de altfel, şi singurul ofertant şi a avut termen până pe 18 martie să plătească suma integral, însă nu a plătit nicio tranşă. Rulemntul are datorii la stat în cuantum de circa 80 de milioane de lei.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite