UPDATE Prinţul Harry al Marii Britanii, venit în România, a mers de Paşte la Micloşoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat într-o vizită neoficială în România, prinţul Harry ar fi aterizat vineri pe Aeroportul Transilvania. Surprinde faptul că acesta a zburat cu o cursă  low cost Londra-Târgu-Mureş.

Conform site-ului agentiadepresamondena.com, printul Harry ar fi ajuns în România, vineri la orele prânzului, pe Aeroportul Transilvania din Târgu-Mureş, acesta încercând să treacă neobservat de cei prezenţi, în condiţiile în care vizita lui nu a fost una anunţată oficial. Se pare că prinţul a dorit să ajungă în localitatea braşoveană Viscri, unde acesta a cumpărat o casă în urmă cu mai mulţi ani.

UPDATE 14.50

Prinţul Harry se află în localitatea Micloşoara, judeţul Covasna, unde îşi au reşedinţa contele Tibor şi contesa Anna Kalnoky. Contesa Anna a confirmat pentru "Adevărul" prezenţa Prinţului Harry, dar s-a ferit să dea mai multe detalii. „Noi avem acum Sărbătorile şi a venit pe cont propriu. Mâine va pleca, dar nu ştiu la ce oră", a spus contesa Anna. Cât despre preparatele pe care le va servi Prinţul, contesa spune că acestea vor fi cele tradiţionale, specifice Sărbătorilor Pascale.

UPDATE 14.00

Zvonurile conform cărora Prinţul Harry al Marii Britanii se află într-o vizită neoficială în românia au fost confirmate de direcţiunea Aeroportului Transilvania, din Târgu-Mureş. Conducerea aeroportului mureşean afirmă că prinţul a ajuns vineri la prânz, cu o cursă de linie Wizz Air. Totuşi, fiind vorba despre o vizită neoficială, nu se cunoaşte itinerariul din România al Alteţei Regale sau cât timp va sta acesta în ţara noastră.

UPDATE 13.05

Primarul comunei Buneşti, de care aparţine satul Viscri, Mircea Pălăşan, infirmă faptul că Prinţul Harry s-ar afla la Viscri. „Cu siguranţă nu a venit la Viscri. Din ce am aflat, după data de 12 aprilie este aşteptat un văr de-al său, iar Prinţul Harry ar urma să vină pe la jumătatea lunii, în jurul datei de 16 aprilie“, a spus Mircea Pălăşan.

Preşedinta Fundaţiei „Mihai Eminescu“ a Prinţului Charles, Caroline Fernolend, infirmă şi ea prezenţa Prinţului Harry la Viscri. „Nu vine aici deoarece casa este în renovare. Au început reparaţiile de primăvară, iar de o săptămână au început lucrările la o cameră de luat masa. Dacă ar fi venit, cu siguranţă ar fi venit la slujba de la biserică“, a spus Caroline Fernolend. Preşedinta Fundaţiei confirmă faptul că un văr, dar şi Prinţul Harry, ar urma să vină la Viscri, dar nu a vrut să dezvăluie în ce perioadă cei doi vor vizita satul braşovean.

GALERIE FOTO „Minunile“ de la Viscri, care l-au cucerit pe prinţul Charles

Surprinde faptul că alteţa Sa a ales să zboare cu o cursă low cost de la Wizz Air, asemeni fratelui şi tatălui său. Dealtfel, de fiecare dată când soseşte în România (fiind arhicunoscute vizitele sale în zona Sighişoarei, la Saschiz), Printul Charles zboară cu o cursa Wizz Air de la Londra, în timp ce săptămâna trecută, Prinţul William s-a îmbarcat la bordul unei curse low cost EasyJet, care pleca de la Geneva cu destinaţia Liverpool.

Viscri, o fabuloasă atracţie turistică

Prinţul Charles deţine o proprietate în satul Viscri din anul 1996. Casa „regală" din Viscri este închiriată peste an turiştilor, care trebuie să scoată din buzunar 670 de lire sterline, pe săptămână. Satul lui Charles, cum este cunoscut acum Viscri, este vizitat anul de peste 10.000 de turişti, majoritatea străini. Viscri a fost trecut pe harta mondială a satelor tradiţionale din lume, aflându-se în patrimoniul UNESCO.

Prinţii de Wales îşi fac luna de miere la Viscri

GALERIE FOTO Viscri, tărâmul turiştilor străini

Contele Tibor Kalnoky şi contesa Anna, din localitatea Micloşoara, judetul Covasna au prilejul să se numere printre cei 650 de invitaţi de la Palatul Buckingham, şi asta datorită prieteniei contelui cu prinţul Charles.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite