Prinţul Charles: Sunt un împătimit admirator al patrimoniului cultural din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prinţul Charles al Marii Britanii a adresat un mesaj participanţilor la festivalul Viv'Arte, care se desfăşoară zilele acestea la Braşov. Alteţa Sa şi-a exprimat regretul că nu poate participa la eveniment, deşi este "un împătimit admirator al patrimoniului cultural din România".

"Sunt profund mişcat că m-aţi rugat să transmit un mesaj în cadrul acestui eveniment special şi îmi pare nespus de rău că nu pot fi alături de dumneavoastră în persoană", astfel şi-a început Prinţul Charles mesajul către participanţii festivalului Viv'Arte.

"Daţi-mi voie să încep prin a vă felicita pentru continuarea unei lungi tradiţii a concertelor estivale de orgă, despre care mi s-a spus că a început acum şaizeci de ani. Sunt un împătimit admirator al patrimoniului cultural din România, din care şi muzica face parte, şi găsesc încurajator faptul că prin aceste concerte de orgă vă menţineti vii tradiţiile muzicale", mai scrie acesta.

Prinţul Charles le urează organizatorilor succes în demersul lor.

"Înţeleg că evenimentul din această seară vine în sprijinul proiectului de restaurare a orgii istorice din Rupea şi nu pot decât să mă rog din toata inima să realizaţi ceea ce v-aţi propus. Vă doresc o seară deosebit de frumoasă şi reuşită", conchide Alteţa Sa mesajul către braşoveni.

Festivalul Viv'Arte se desfăşoară între 1 şi 5 august la Braşov. Cuvântarea Prinţului Charles va fi citită sâmbătă, de la ora 20.30, în Piaţa Sfatului din Braşov, cu ocazia concertului aniversar.

Prinţul Charles are două proprietăţi în satul covăsnean Valea Zălanului, una dintre acestea fiind o casă veche de peste o sută de ani, care a fost complet renovată, dar şi în satul Viscri din judeţul Braşov.

Programul concertului de sâmbătă:

Johann Heinrich Kittel
Praeambulum in C & Praeludium in D ,
Paul Cristian / Clavichord

Valentin Greff Bakfark - Fantasia nr. 8,
Paul Cristian / Spinetă

Caietul pentru virginal "Fitzwilliam"
William Byrd - "Alman"
Steffen Schlandt / Virginal

Joseph Haydn - Sonata nr. 58 in Do major pentru pian - partea I,
Corina Ibănescu / Fortepiano

Gabriel Fauré - Suita op. 56 "Dolly" - selecţiuni
Corina Ibănescu, Valentin Mureşan / Pian

Martin Schneider - Sonata în Do,
Steffen Schlandt / Orga din Buneşti

Prezentare orga Buchholz - Steffen Schlandt

Alexandre Guilmant - Priere - Paul Cristian

Louis Vierne - Toccata - Eckart Schlandt

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite