Braşov: Primul caz confirmat de gripă porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/H1N1 au fost depistate de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, iar unul dintre acestea este la Braşov.

Braşoveanul în vârstă de 25 de ani se află internat în prezent, la Spitalul de Boli Infecţioase. Tânărul a venit zilele trecute din Marea Britanie şi a acuzat simptomele specifice gripei porcine. Medicii spun însă, că forma în care s-a manifestat infecţia este una uşoară.
Celălalt bărbat infectat are 27 de ani şi este din Bucureşti, iar cea de-a treia persoană este o tânără de 22 de ani din Galaţi. Dacă bucureşteanul are o formă uşoară a bolii, la pacienta din Galaţi situaţia este mai gravă, fiindcă are şi pneumonie. Din acest motiv, s-a luat decizia ca aceasta să fie transferată la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti, unde primeşte tratament adecvat.

41 de cazuri în ţară

Autorităţile sanitare au demarat investigaţia epidemiologică pentru depistarea tuturor contacţilor, numărul cazurilor de gripă A/H1N1 din România se ridică la 41. În acest context, Ministerul Sănătăţii solicită companiilor aeriene să acorde tot sprijinul autorităţilor sanitare, pentru depistarea, într-un timp cât mai scurt, a contacţilor persoanelor infectate cu virusul gripei porcine. De asemenea, Ministerul Sănătăţii reaminteşte cetăţenilor, în special celor care călătoresc în ţările afectate, să respecte recomandările făcute de medici în ceea ce priveşte igiena personală.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite