Braşov: Primul clopoţel a adus emoţii pentru părinţi (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Primul clopoţel a adus emoţii pentru părinţi (FOTOGALERIE)
Braşov: Primul clopoţel a adus emoţii pentru părinţi (FOTOGALERIE)

Peste 90.000 de şcolari şi-au luat la revedere de la vacanţă şi au păşit într-un nou an şcolar. Sute de elevi au spus „prezent“ în prima zi de şcoală din viaţa lor. Ei au păşit în sălile de clasă frumos împodobite, pe a căror table erau scrise mesaje de bun venit. Vezi mai multe imagini aici!

„Echipaţi“ cu uniforme şi ghiozdane, dar şi cu buchete de flori imense în braţe, boboceii au fost întâmpinaţi de tradiţionalul pod de flori, realizat de elevii mai mari. Micuţii, însoţiţi de părinţi, au păşit cu sfială în sălile de clase şi s-au aşezat pentru prima dată în bănci. „Mi-am adus nepoţelele gemene în prima lor zi de şcoala. Le-am pregătit deocamdată cu ghiozdane şi rechizite, dar mai sunt multe altele. Au emoţii mari, aşa cum am şi eu“, a spus Elena Savin (48 de ani).
   
Părinţi înlăcrimaţi

Unii părinţi s-au dovedit a avea emoţii mult mai mari decât odraslele lor. Majoritatea au venit cu aparate de fotografiat şi camere de luat vederi, pentru a imortaliza acest moment unic din viaţa copiilor lor. „Sunt foarte emoţionată, pentru că este prima zi de şcoală a fetiţei mele şi nu mă pot abţine să nu plâng când mă gândesc că trece într-o altă etapă. Mi-am amintit şi de prima mea zi de şcoală şi sunt foarte nostalgică“, ne-a spus, printre suspine, Lăcrămioara Moisescu, mama Alexandrei, o fetiţă dezghetaţă, care-şi certa mama că plânge.

Fără politicieni

La festivităţile de deschidere a anului şcolar au fost „interzişi“ politicienii, mai ales că sindicatele se pregătesc de proteste ample. „Le-am sugerat colegilor mei să nu mai primească politicieni la festivitatea de deschidere a anului şcolar, pentru a le face promisiuni imposibil de îndeplinit. În rest, şcoala a început în toate unităţile de învăţământ. Mâine vom strânge o echipă de 20-30 de profesori braşoveni şi ne vom alătura acţiunii de pichetare a Parlamentului, la care participă colegi din toată ţara“, a declarat Ligia Mara, liderul sindicatului „Diaconu Coresi“ Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite