Braşov: Primul lăcaş de cult al studenţilor de la Braşov (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Primul lăcaş de cult al studenţilor de la Braşov (GALERIE FOTO)
Braşov: Primul lăcaş de cult al studenţilor de la Braşov (GALERIE FOTO)

Astăzi, la ora 11.00, Înalt Prea Sfinţia Sa, Laurenţiu Streza, Mitropolitul Aredealului a sfinţit primul lăcaş sfânt destinat tinerilor care studiază la Braşov. Paraclicului Universitar „Acoperământul Maicii Domnului“ se află în clădirea cantinei universitare, la parter. Mai multe imagini în GALERIA FOTO.

La eveniment au participat atât studenţi şi profesori ai Universităţii cât şi locuitori din zonă. Rolul sfinţirii lăcaşului sfânt i-a revenit Mitropolitului Ardealului, Laurenţiu Streza, care a fost întâmpinat de membrii Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români, ai filialei Braşov, îmbrăcaţi în costume naţionale. „Lăcaşul este binecuvântat de Dumnezeu şi oferit studenţilor care locuiesc în căminele din Braşov. Locul acesta va fi cel în care studenţii vor veni tainic să se întâlnească cu Hristos, lăcaşul devenind spaţiu liturgic“, a spus Mitropolitul Ardealului. Acesta i-a dăruit părintelui Ovidiu Moceanu, cel care va oficia toate slujbele din Capelă, Antimisul, pe care este desenată scena punerii în mormânt a Domnului, o icoană fără de care nu se poate oficia Sfânta Liturghie.

Prima Sfântă Liturghie
În lăcaşul sfănt se va oficia, mâine dimineaţă, prima Sfântă Liturghie. „Acest lăcaş reprezintă o deschidere către Dumnezeu. Văzând o serie de capele studenţeşti din ţară, mi-am dorit foarte mult să creăm şi la Braşov o astfel de capelă, în care să se poată ruga studenţii“, a spus preotul Ovidiu Moceanu. Tot acesta a mai adăugat faptul că, pe viitor, îşi doreşte să se construiască o Biserică pe Colina Unviersităţii.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite