Primarul Braşovului: „Mă voi duce de câte ori mă vor chema, la DNA!“ UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Scripcaru, primarul din Brașov
George Scripcaru, primarul din Brașov

Într-o emisiune tv, primarul George Scripcaru a declarat că este sigur că nu este nici prima şi nici ultima dată când va fi chemat să dea cu subsemnatul la DNA.

Astăzi, la Tribunalul Bucureşti, a început procesul în care fostul şef al OJPC Braşov, Ionel Spătaru, este acuzat de luare de mită.

UPDATE 13.30 Fostul ofiţer SRI, Alexandru Muşat, intermediarul şpăgii în cazul lui Ionel Spătaru, a susţinut că a aflat de la alte persoane că banii pe care i-a luat trebuiau să ajungă la prefectul Braşovului, Ion Gonţea, şi primarul municipiului, George Scripcaru.

Conform Mediafax, Muşat a susţinut, în faţa judecătorilor, că în luna octombrie a fost contactat de Ionel Spătaru, care i-a cerut să se întâlnească cu Laura Kungl, denunţătorul în acest caz, şi să ia de la aceasta „nişte colete cu pliante". Fostul ofiţer SRI a fost de acord să se vadă cu Laura Kungl, însă a spus că în momentul în care aceasta i-a dat un plic, şi-a dat seama, după dimensiuni, că este vorba despre o sumă de bani. În aceeaşi zi s-a întâlnit cu femeia pentru a primi un al doilea plic. „Din afirmaţiile lui Kungl, auzite de la Bogdan Breja, un subaltern, banii pe care i-a primit Spătaru urmau să ajungă la primarul Braşovului, George Scripcaru, prefectul judeţului, Ion Gonţea, la Mia Dumitrescu, persoana din primărie care se ocupa cu eliberarea de autorizaţii, şi la Dorin Enche, de la DSVSA Braşov", a spus Alexandru Muşat, citat de Mediafax.

Spătaru este acuzat de procurorii DNA că a luat mită 300.000 de lei pentru redeschiderea pieţei Stupini. În dosarul mitei Spătaru au mai fost audiaţi primarul George Scripcaru sau prefectul Ion Gonţea. Astăzi, la Bucureşti, este audiat intermediarul şpăgii din dosarul lui Ionel Spătaru, Alexandru Muşat, fost ofiţer SRI. Potrivit unor surse, acesta i-ar fi incriminat şi pe Scripcaru şi pe Gonţea, în acest caz de luare de mită.

Primarul George Scripcaru a precizat într-o emisiune de pe postul local RTT că va merge de câte ori este chemat la DNA. „Este datoria mea civică să răspund la întrebările procurorilor şi este o chestiune normală ca organele de anchetă să verifice sesizările primite", a declarat Scripcaru la RTT.

Alte suspiciuni de luare de mită

În rechizitoriul transmis Curţii de Apel Bucureşti, citat de Mediafax, odată cu dosarul cauzei lui Ionel Spătaru, se arată că primarul George Scripcaru, prefectul Ion Gonţea, Maria Dumitrescu şi Bogdan Breja, şi şeful DSV Braşov, Enache Dorin Valter, vor fi cercetaţi într-un nou dosar, separat de cel în care a fost deja trimis în judecată Ionel Spătaru.

Citiţi aici mai multe amănunte despre ancheta de la Braşov

Toate aceste persoane vor fi cercetate în continuare de procurorii anticorupţie pentru luare de mită şi complicitate la această infracţiune.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite